Skocz do zawartości

Pojazdy lotniskowe SP,LWL,LMW

Piotr_P

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Kanistry - ja do współczesnych pojazdów używam niemieckich kanistrów z IIWS. To jest prawie, jeśli nie ten sam typ. Ładne żywiczne kanistry robi polski Mars i Czeski Extratech. Z blaszki dorób jedynie kosz.

Makieta zacna!

Pozdrawiam

Przejrzę jeszcze swoje zasoby, ale te kanistry to raczej odosobniony przypadek, bo nie przypominam sobie ich w innych pojazdach

a więc to twoja makieta stoi na mojehobby.pl w którymś z działów. Istotnie zacnie to wygląda, do tego ciekawe to podświetlenie.

Schrony to kartonõwka GPM czy własny patent?

TankRed1070 kanistry mam ze 20 szt- pisalem że dorabiac bede kosz bo on sie przyda np do Stara 266, mysle w tej skali drobne roznice w kanistrach bedą nie zauważalne tymbardziej w koszu, ale czy ktos ma foto naszego ziła z takim zasobnikiem?

OK. Sorry, zapomniałem co było wcześniej . Zasobnika takiego na innych zaił-ach (nielotniskowych) nie stwierdzono.

Pozdrawiam!

Odnośnie STAR-a: nie widziałem tych gotowców. Ten ze zdjęcia przerobiony wygląda nieźle. Do poprawy: ramy okien (za masywne), oszklenia do wymiany + wycieraczki i lusterka (te są zbyt masywne). Chyba da się z tego coś zrobić. Kalki świetne, w oczekiwaniu na koła zacznij dłubać budy bo ciekaw jestem jak wyjdą te żywice + Twoje blaszki. Pozdrawiam

mam gotowca stara z serii kultowe auto prl oraz ziła 131 mogę wrzucić takie porównanie. Kultowe auta prl byl robiony przez de agostini ( jest wyryte na podwoziu) a te drugie nie wiem ,moze tu tkwi myk z różnicami

tego co mam tylko troszkę podpucowalem z plandeką i raczej zostawiam tak jak jest.Już od jakiegoś czasu zastanawiam sie na zakupem ze dwóch na allegro i coś dopiero kombinować.

Mój Star 266 w konfrontacji z ZIŁ-131 (obydwa gazetkowe)

DSCF2773_zpsd7178848.jpg

DSCF2777_zps6c9cdb33.jpg

DSCF2779_zps2107ebaf.jpg

DSCF2781_zps7d910c57.jpg

DSCF2783_zps41b1db27.jpg

DSCF2786_zps76ff78ae.jpg

DSCF2789_zps4e4e1378.jpg

przepraszam za wielkość zdjęć ale nie do końca opanowałem funkcje photobucket`a

i wymiary jakie wyliczyłem

jlvl_zpsf11df2ba.jpg

oprócz podmalówki nic nie robiłem ze Starem co widać po przesuniętych koszach z boku i krzywej kabinie,oczywiście wycieraczkę ułamałem w pierwszym dniu Ził-131 ma wymytą w DOT4 kabinę ,pomalowaną od nowa Vallejo i vacu szybki

Po tym co zobaczyłem dzięki Twojej wklejce na poprzedniej stronie ,to co można zrobić z tym Starem to na 100% ze dwa się zanabędzie drogą kupna.

W końcu coś musi ciągać po lotnisku Su-22,MiG-23 po dioramce,a z tego co widziałem na fotografiach to u nas nie ciągnie się APA-5 jak u kolegów zza wschodniej granicy tylko właśnie Starami

Jeśli kupisz sobie gazetkowego Stara to polecam kąpiel w Dot4,bardzo ładne szczegóły się pojawiają w stosunku do "fabrycznego" zestawu z gazetki-ostre krawędzie wyszły na Zile właśnie -po prostu cieńsza warstwa farby idzie niż malowane proszkowo chyba kabinki

kurczę....trzeba zagospodarować piwnicę w domku to się miejsce znajdzie na sporą makietę płyty lotniska. Mam apetyt na pojazdy po twoim temacie.

Muszę też przysiąść nad komputerem i poszukać zdjęć naszych pojazdów bo w zasadzie mam tylko sporo zdjęć APA-5. Stary tylko z daleka ciągnące najczęsciej Su-22 i Mig-29. No i wciąż kusi mnie schronohangar GPM'u.

jakieś sugestie odnośnie haseł do wpisania w google?

Wiem że to już mega off-topic ,ale

szpital na Starze266...

Mówisz o zabudowie Sarna-2? Tak czy inaczej, ja bym był łasy na takie fotki ;)

Ja też bym powiększył zbiory foto o takie zdjęcia.

Zastanawiam się też nad przerobka Stara 660 Papa Mobile gazetkowego na bardzie wojskową wersję tak dla chęci posiadania niż jako pojazd lotniskowy.

No oczywiście ze na postępy czekają. Ja np. gustuję w pojazdach WWII i na współczesnych się nie znam. Dlatego w dyskusji merytorycznej się nie udzielam bo nie mam z czy. Ale na temat budowy czy malowania juz cos powiedzieć będę mógł.

A w ogóle to chyba wakacje się zaczęły bo coś ruch na forum strasznie mały.

info dla Grzesia tak wygląda napis Kraz w 72- fajne wyszedł ale ja z 2cm fotek nie daje rady

qp68.jpg

Się posikałem normalnie

Adam, ja powiem brzydko jak Amerykanie w takiej sytuacji: "Shut up and take my money!" ;)

Gdzie wpłacić i ile za komplet? (mam Stara 266 z DeA i od Tololoko). I czy dostanę też fotki zabudowy Sarna-2?

Cudeńka po prostu.

czy blaszki do priorytetu chcesz? ( 4 szt mozesz odstac)
Dzięki, na prorytet mam swój sposób, ale do tego tematu też wrócimy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.