premier1986 Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Postanowiłem wykonać model w kamuflażu zimowym. Malowanie wykonane techniką "na lakier do włosów". Co sądzicie o czymś takim?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Trochę mało widać. Zrób może zdjęcia na jednolitym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Bez urazy, ale... be. Za bardzo odrapany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Hmm, stopień starcia białego camo to chyba kwestia tego co się z pojazdem działo, który to etap zimy, czym załoga malowała, ile dostała farby, ile miała czasu na jej położenie itd. Widziałem modele z białym camo startym do 80% i dalej były one bardzo dobre. Kwestia tego jaki modelarz ma "film". Czołg może być idealnie pomalowany aerkiem z małymi zadrapaniami a może być punktowo wysmarowany białą farbą... @premier1986 Wpisz sobie w googlach "tank winter camo" i ustaw na wyszukiwanie grafiki zobaczysz o co mi chodzi. Chociaż zgodzę się też z bazylms, że ruskie tanki zwykle są bardziej jednolite i tej zielenie mniej prześwieca, poćwicz trochę z ta techniką by było mniej chaotycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 Wykonywałem kamo po raz pierwszy. Model ma przedstawiać czołg na przełomie zimy i wiosny. Będzie jeszcze "oblepiony" błotem. Wzorowałem się na wykonaniu podobnego czołgu przedstawionego w gazecie modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 No, jak pierwszy raz to jest dobrze. Moje 1-e było wiele gorsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi