Skocz do zawartości

MB ACTROS 1854 \8/ By KrUgEr 2 model :D

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , a wiec dzisiaj przyszedł zamówiony we wtorek actros , nie stety nie zdązylem bo tata był pierwszy , ale nie długo potem zaczełem budowe . Na dzis jestem pod koniec 1 etapu budowy

Oto fotki .

d689117ff674e099m.jpg 190c884faeb5ede3m.jpg bfd9f7d2b7e1a749m.jpg 860aa0f0c19d8833m.jpg d59138e3c9488ef3m.jpg

Pozdrawiam KRUGER

Napisano

Cześć.

Będę śledził relację, bo sam psychicznie się zbieram do tego Astrosa:

IMG_0028.jpg

Czekam też jeszcze na zamówione farby.

PS

W odpowiednim czasie założę osobny wątek (jak już będą jakieś postępy), chyba, że Admini stwierdzą, że mam pisać w tym samym.

Pozdrowienia i powodzenia.

Napisano

Mateusz, będę z chęcią śledził ten wątek Czekam na więcej

Tylko jedna mała prośba odnośnie zdjęć: pobaw się z ustawieniami MAKRO w aparacie żeby były ostrzejsze, i zdjęcia rób z mniejszej odległości (będzie więcej widać)

Pozdrawiam

Napisano
czym ten actros sie różni od mojego ?? wiem napewno ze grilem .

Jeszcze kolorem

I ma jakieś elementy chromowane w postaci naklejek - obwódka świateł przednich, paski na grilu, paski na bocznych owiewkach i lusterka

Zaczynaj sklejac :P

Juz niebawem, na dniach

jezeli ktos ma foty silnika to prosił bym o nie

Ja również się przyłączam do prośby.

Pozdrowienia.

Napisano

Witam

Dzieki za wyjasnienie , teraz mam pytanie jeszcze jedno do tych co go sklejali , a wiec czy wsadze silnik na sam koniec budowy . poniewaz chciałem go ładnie pomalowac i rame tez i nie wiem jak to rozegrac .

Proszę o pomoc

Dzieki POZDRO

KRUGER

Napisano

Możesz śmiało malowac osobno silnik i ramę, silnik można na końcu montować.

Napisano
JarekS czy ten twój actros ma silnik??.

Tak, to normalny model, żaden uproszczony. Przypuszczam, że większość a może nawet wszystkie wypraski takie same, jak w modelu KRUGER_MAN'a:

DSC00365.jpg

DSC00366.jpg

Pozdrowienia.

Napisano

Instrukcja identyczna jak u mnie ) własnie przerabiam ten 2 punkt u mnie ) , lece jutro po czarny spray , i podkład i jakies duperelki do sklepu . Tornado ty sklejałes chyba ten model z tego co wywnioskowałem i jezeli bys mógł to powiedz czy wnetrze tez wejdzie do sklejonej kasty .

Z góry dzieki

POZDRO KRUGER

Napisano

KRUGER_MAN, jakimi farbami będziesz malował szczegóły (silnik, wnętrze kabiny, etc)? Ja zamówiłem Model Mastera, wszystkie dostałem (czekam na paczkę) oprócz 1790 Chrom Silver Gloss, bo jest problem z dostaniem tej farbki i w zamian zaproponowano mi 1546 - podobno bardzo zbliżony.

No i pytanie drugie, czym będziesz malował te szczegóły - aerograf czy pędzelki?

Pozdrawiam.

Napisano

Bede malował kaste tamyia spray neibieski metalic , ale nie wiem gdzie dostane , jezeli znasz link to prosił bym . Reszta to zwykły spray ze sklepu za jakies 10 zł . I to chyba na tyle , a i jeszcze pytałes sie czym bede malował no to tyle ile sie da to spray reszta to pedzelek i gąbeczka , bo skonczyło mi sie powietrze do aero i klapa .

Pozdro KRUGER

Napisano
Tornado ty sklejałes chyba ten model z tego co wywnioskowałem i jezeli bys mógł to powiedz czy wnetrze tez wejdzie do sklejonej kasty .

Skleiłem wześniejszą wersję Actrosa nr kat 718, ale konstrukcja jest podobna. Niektóre modele wymagają aby tylną ściankę przykleić do kabiny dopiero po montażu wnętrza, kurna nie pamiętam jak było z tym modelem

Napisano

Kolejna porcja zdjec , nadkola , rama i bak po szpachlowaniu .

Fotki silnika i reszty dioramki przy nastepnej porcji.

Miłego ogladania

Oto fotki

59556790b0ec5163m.jpg cb9adf7ed81cfe68m.jpg

0a62b0733ddbe2cdm.jpg c735121611aaa41em.jpg bdd958695d9e984cm.jpg

Pozdrawiam KRUGER

Napisano

Nieźle idziesz z modelem...

Daj foty silnika, chcę zobaczyć jak pomalowałeś.

Wypraski mam cienkie - dużo szlifowania na łączeniach formy :(

Ja jestem na takim etapie:

224eaf9e78d1d508.jpeg

8308ab1e00f5cc3b.jpeg

Pozdrowienia.

Edit:

Zmniejszyłem te fotki bo się forum rozjechało (mod)

Napisano

No kruger idzie Ci super!! Normalnie zaczyna to ładnie wyglądac!! Albo mi się zdaje albo jedna kalka jest krzywo przyklejona- ta na prawym chlapaczu i szkoda że nadkola zrobiłeś w połysku. Ale czekamy oczywiście na efekt końcowy. Może tak będzie lepiej!! Powodzonka w dalszych pracach!! Bajos

• 2 weeks later...
Napisano

Jezeli chcesz go dostac to nie zwracaj uwagi na cene bo MB actros jest troche malo dostepny , jak sie pojawia w sklepie to odrazu ktos go kupuje , ale cena dochodzi gora do 10 zł roznicy nawet nie . Mysle ze dostaniesz go za jakies 103 zł .

Napisano

Ja swojego kupiłem w sklepie modelarskim normalnym za 100zł i nie musiałem płacić za koszty przesyłki, więc nie koniecznie sklepy internetowe wychodzą taniej.

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Napisano

Kolejny updacik , fotki troche słabe ale robiłem na "szybko"

Sporo sie zmienilo od ostatniego updatu . Jestem na etapie wykańczania kabiny , walcze jeszcze ze zbiornikiem paliwa , szlifuje zeby wyeliminowac ślady szpachli a tego sporo .

Pozdrawiam .

eb3449b3f102cea1m.jpg 1ee5e7053925ae12m.jpg a27a995e1360c97fm.jpg 877f72f2e6c7f4a2m.jpg 53c1f10444ec1e81m.jpg 4edd0a3a5d2daa51m.jpg cf4d2053c6a39915m.jpg faaabe79e1cb0b8cm.jpg