KRUGER_MAN Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam , a wiec dzisiaj przyszedł zamówiony we wtorek actros , nie stety nie zdązylem bo tata był pierwszy , ale nie długo potem zaczełem budowe . Na dzis jestem pod koniec 1 etapu budowy Oto fotki . Pozdrawiam KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Cześć. Będę śledził relację, bo sam psychicznie się zbieram do tego Astrosa: Czekam też jeszcze na zamówione farby. PS W odpowiednim czasie założę osobny wątek (jak już będą jakieś postępy), chyba, że Admini stwierdzą, że mam pisać w tym samym. Pozdrowienia i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 czym ten actros sie różni od mojego ?? wiem napewno ze grilem . Zaczynaj sklejac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Mateusz, będę z chęcią śledził ten wątek Czekam na więcej Tylko jedna mała prośba odnośnie zdjęć: pobaw się z ustawieniami MAKRO w aparacie żeby były ostrzejsze, i zdjęcia rób z mniejszej odległości (będzie więcej widać) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 OK postaram sie to zrobic , jezeli ktos ma foty silnika to prosił bym o nie Pozdro KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 czym ten actros sie różni od mojego ?? wiem napewno ze grilem . Jeszcze kolorem I ma jakieś elementy chromowane w postaci naklejek - obwódka świateł przednich, paski na grilu, paski na bocznych owiewkach i lusterka Zaczynaj sklejac :P Juz niebawem, na dniach jezeli ktos ma foty silnika to prosił bym o nie Ja również się przyłączam do prośby. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam Dzieki za wyjasnienie , teraz mam pytanie jeszcze jedno do tych co go sklejali , a wiec czy wsadze silnik na sam koniec budowy . poniewaz chciałem go ładnie pomalowac i rame tez i nie wiem jak to rozegrac . Proszę o pomoc Dzieki POZDRO KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Możesz śmiało malowac osobno silnik i ramę, silnik można na końcu montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 JarekS czy ten twój actros ma silnik??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 WIELKIE DZIEKI TORNADO ! Bede mogł ładniej pomalowac silniczek . Wkrótce kolejne fotki z budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 JarekS czy ten twój actros ma silnik??. Tak, to normalny model, żaden uproszczony. Przypuszczam, że większość a może nawet wszystkie wypraski takie same, jak w modelu KRUGER_MAN'a: Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Instrukcja identyczna jak u mnie ) własnie przerabiam ten 2 punkt u mnie ) , lece jutro po czarny spray , i podkład i jakies duperelki do sklepu . Tornado ty sklejałes chyba ten model z tego co wywnioskowałem i jezeli bys mógł to powiedz czy wnetrze tez wejdzie do sklejonej kasty . Z góry dzieki POZDRO KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 KRUGER_MAN, jakimi farbami będziesz malował szczegóły (silnik, wnętrze kabiny, etc)? Ja zamówiłem Model Mastera, wszystkie dostałem (czekam na paczkę) oprócz 1790 Chrom Silver Gloss, bo jest problem z dostaniem tej farbki i w zamian zaproponowano mi 1546 - podobno bardzo zbliżony. No i pytanie drugie, czym będziesz malował te szczegóły - aerograf czy pędzelki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Bede malował kaste tamyia spray neibieski metalic , ale nie wiem gdzie dostane , jezeli znasz link to prosił bym . Reszta to zwykły spray ze sklepu za jakies 10 zł . I to chyba na tyle , a i jeszcze pytałes sie czym bede malował no to tyle ile sie da to spray reszta to pedzelek i gąbeczka , bo skonczyło mi sie powietrze do aero i klapa . Pozdro KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Tornado ty sklejałes chyba ten model z tego co wywnioskowałem i jezeli bys mógł to powiedz czy wnetrze tez wejdzie do sklejonej kasty . Skleiłem wześniejszą wersję Actrosa nr kat 718, ale konstrukcja jest podobna. Niektóre modele wymagają aby tylną ściankę przykleić do kabiny dopiero po montażu wnętrza, kurna nie pamiętam jak było z tym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Nie no spox , wielkie dzieki za pomoc . Zostawie tylną sciane i oddzielnie pomaluje :] . Pozdro KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Mała aktualizacja Silnik w malowaniu Mini Bonusik ) mała dioramka prawie skonczona jeszcze tylko brakuje pasa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Kolejna porcja zdjec , nadkola , rama i bak po szpachlowaniu . Fotki silnika i reszty dioramki przy nastepnej porcji. Miłego ogladania Oto fotki Pozdrawiam KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Nieźle idziesz z modelem... Daj foty silnika, chcę zobaczyć jak pomalowałeś. Wypraski mam cienkie - dużo szlifowania na łączeniach formy :( Ja jestem na takim etapie: Pozdrowienia. Edit: Zmniejszyłem te fotki bo się forum rozjechało (mod) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 No kruger idzie Ci super!! Normalnie zaczyna to ładnie wyglądac!! Albo mi się zdaje albo jedna kalka jest krzywo przyklejona- ta na prawym chlapaczu i szkoda że nadkola zrobiłeś w połysku. Ale czekamy oczywiście na efekt końcowy. Może tak będzie lepiej!! Powodzonka w dalszych pracach!! Bajos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Też zamierzam kupic mercedesa ale niewiem gdzie go najtaniej dostane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 Jezeli chcesz go dostac to nie zwracaj uwagi na cene bo MB actros jest troche malo dostepny , jak sie pojawia w sklepie to odrazu ktos go kupuje , ale cena dochodzi gora do 10 zł roznicy nawet nie . Mysle ze dostaniesz go za jakies 103 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noon Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 http://modelsklep.pl/product_info.php?products_id=1063&osCsid=aa5877002c582d45559b2e7f4482c5b4 wydaje mi się, że tu będzie najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Ja swojego kupiłem w sklepie modelarskim normalnym za 100zł i nie musiałem płacić za koszty przesyłki, więc nie koniecznie sklepy internetowe wychodzą taniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 2 Października 2007 Autor Share Napisano 2 Października 2007 Kolejny updacik , fotki troche słabe ale robiłem na "szybko" Sporo sie zmienilo od ostatniego updatu . Jestem na etapie wykańczania kabiny , walcze jeszcze ze zbiornikiem paliwa , szlifuje zeby wyeliminowac ślady szpachli a tego sporo . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi