mysiek13 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam Chciałbym pochwalić się pierwszym gotowym modelem na tym Forum, "luźnym/weekendowym/relaksacyjnym" projekcikiem przedwrześniowego WP. Modele naprawdę sklejały sie rewelacyjnie - jestem pod ogromnym wrażeniem jakości, spasowania, przemyślenia technologicznego, doboru żywicy ( bardzo miła w obróbce -nie kruszy się , nie pęka, model nie jest zwichrowany). MARS to dla mnie mistrzostwo świata za jakość, przyjemność klejenia i tematykę!!! Figurki to lekko przerobiony Preiser. Proszę o komentarze - pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 mi się podoba fajny projekcik i oryginalny, Morze tylko kolory kamuflażu wydają się zbyt intensywne ale to morze być sprawka oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Pięknie się prezentuje choć można jeszcze to i owo dopieścić ;) Mam na myśli kurzenie. Modele MARS-a są prześliczne choć nie tak trywialne do poskładania. Tym bardziej gratuluję ładniego i niebanalnego modelu. Mówisz, że są to figurki Preiser-a. Jaki zestaw był bazą? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFORowiec Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Bardzo ładny model, może kiedyś też się na niego skuszę. Dołączam się do pytania o zestaw figurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 mysiek13 ciągnik z Boforsem wyszedł Ci przepięknie. Czy mogę prosić o jakieś lepsze zdjęcia figurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam i dziękuję za bardzo miłe komentarze - lepsze fotki figurek w innym świetle i innym aparatem postaram się wrzucić w weekend. Figurki to zmieniony Preiser 72503 German motorised infantry - http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=857 Zostały zamienione głowy, podcięte kieszenie na bluzach na płaskie zamiast z plisami, przerobione spodnie na z opinaczami z masy Miliputa. Niestety żeby "usiedli" w aucie musiałem figurkom z tylnej kanapy przyciąć nieco podudzia, więc jeśli są wyjęci z auta wyglądają troszkę nieproporcjonalnie... Karabiny to standardowe Preiserowskie Mausery, plecaki Preiser plus podszlifowane amerykańskie hełmy wzorowane proporcjami na jadarowskich figurkach Polaków w ataku. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Dla mnie kolory kamo są zbyt intensywne. Powinny być bardziej stonowane. Kiedyś była taka firma Model-Lak bodajże, albo Aster i oni robili chyba najbardziej odpowiednie kolory do polskiego wrześniowego kamuflażu. Dobrze, że postawiłeś całość na podstawce, bo cały model coś trochę chyba lewitował. A teraz nic nie widać. Gratuluję udanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Piękny zestaw. Swoją drogą żywice firmy Mars są chyba najlepszymi modelami z jakimi się spotkałem. Wielkie brawo za figurki, wyszły przednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 A ja mam mieszane uczucia :( Czegoś mi brakuje, może intensywniejszego łosza, kurzu i cieniowania figurek. Coś jest nie tak. Sorry, że na sucho, bez poślizgu, ale takie jest moje odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 A ja mam mieszane uczucia :(Czegoś mi brakuje, może intensywniejszego łosza, kurzu i cieniowania figurek. Coś jest nie tak. Sorry, że na sucho, bez poślizgu, ale takie jest moje odczucie. Zgadzam się w 100%. Działko ubłocone, a ciągnik jakby wyjechał prosto z fabryki. Delikatne stonowanie kolorów i kurz na pewno poprawiło by odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Brawo za temat fajny modelik a przykurzy się z czasem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Bardzo fajna praca. Tematyka jakiej mało na form więc tym większe brawa. No i skala 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Tematyka pojazdów WP jest poruszana wszędzie, ale nie u nas. Straszna tandeta jeżeli chodzi o polską pancerkę wśród polskich modelarzy. Popatrzcie na fora: francuskie, portugalskie, włoskie, hiszpańskie, niemieckie itd.... A u nas......... tylko pytanie kiedy będzie coś nowego z pojazdów i nic więcej. Przykład z ostatniej chwili. Gdzie są warsztaty modelu haubicy od Choroszego?? Co do w/w modelu, to i zacnie jeżeli chodzi o temat, ale co do wykończenia, to ... już pisałem, pisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi