makinen Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Afgański humvee w wersji M1151 wzbogacony o dodatkowe opancerzenie wieży, siatkę maskującą i nietypowe malowanie maski, oraz dolnej części nadwozia- inwencja własna Afgańczyków. Baza to model Academy, dodany żywiczny karabin DSZK, części wieży GPK z modelu Bronco, oraz scratch. Warsztat http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=1024 Oryginalny pojazd- zdjęcie autorstwa Pana Janusza Walczaka i model jedno archiwalne przed zamknięciem środka no i reszta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Bardzo fajny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Ja będę miał tego samego tylko polaka. Pytanko z czego robiłeś flagi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Świetny temat. A co z flagami na drzwiach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 9, 2013 Author Share Posted April 9, 2013 Imek- flagi to druk z powerpointa+ wikol. Zwrócono mi uwagę, że lekko błyszczą. Farba z drukarki niestety ma taką tendencję. Dodatkowo flash z aparatu elegancko się w nich odbija. Spróbuję potraktować je matowym lakierem w sprayu. Jak będziesz robił swój model, to oczywiście zapraszam na Forum Humvee. Mierzu- niestety nie mam kontaktu do nikogo, kto robi kalki. Próba maskowania i malowania nie używając aero mija się z celem. Lepiej tak, niż spieprzyć malując flagę. Chyba, że masz speca od kalek, albo patent, jak to bezinwazyjnie zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Dzięki za podpowiedź. Z tymi kalkami to mi kiedyś robił Kubisz do polskich Maxx Pro, o ile coś nie pomyliłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Byłem tylko pośrednikiem, a kalki były do polskiego M-ATV. Niestety kontakt z drukarzem mi się urwał... O modelu napisałem więcej na forum Humvee, tutaj dodam tylko tyle, że to jeden z najlepszych modeli Humvee, jakie widziałem, a kolorystycznie na pewno najciekawszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts