makinen Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Afgański humvee w wersji M1151 wzbogacony o dodatkowe opancerzenie wieży, siatkę maskującą i nietypowe malowanie maski, oraz dolnej części nadwozia- inwencja własna Afgańczyków. Baza to model Academy, dodany żywiczny karabin DSZK, części wieży GPK z modelu Bronco, oraz scratch. Warsztat http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=1024 Oryginalny pojazd- zdjęcie autorstwa Pana Janusza Walczaka i model jedno archiwalne przed zamknięciem środka no i reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Bardzo fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Ja będę miał tego samego tylko polaka. Pytanko z czego robiłeś flagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Świetny temat. A co z flagami na drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Imek- flagi to druk z powerpointa+ wikol. Zwrócono mi uwagę, że lekko błyszczą. Farba z drukarki niestety ma taką tendencję. Dodatkowo flash z aparatu elegancko się w nich odbija. Spróbuję potraktować je matowym lakierem w sprayu. Jak będziesz robił swój model, to oczywiście zapraszam na Forum Humvee. Mierzu- niestety nie mam kontaktu do nikogo, kto robi kalki. Próba maskowania i malowania nie używając aero mija się z celem. Lepiej tak, niż spieprzyć malując flagę. Chyba, że masz speca od kalek, albo patent, jak to bezinwazyjnie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Dzięki za podpowiedź. Z tymi kalkami to mi kiedyś robił Kubisz do polskich Maxx Pro, o ile coś nie pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Byłem tylko pośrednikiem, a kalki były do polskiego M-ATV. Niestety kontakt z drukarzem mi się urwał... O modelu napisałem więcej na forum Humvee, tutaj dodam tylko tyle, że to jeden z najlepszych modeli Humvee, jakie widziałem, a kolorystycznie na pewno najciekawszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi