Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Dzisiaj jeszcze Halberstadt CL IIa, oczywiście polskiej jednostki z walk z bolszewikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 c.d. Skąd mi się wzięlo to "a" przy Halb. II? Jak już to Bay, pewnie myślałem o innym samolocie. Samolot pochodzi z 14. Eskadry Wywiadowczej, a latali na nim sierż.pil. Władysław Bartkowiak im pchor. obs. Józef Klicze - cała historia patrz Lotnictwo z Szachownicą nr 3 (2002) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Prześliczny maluch. Pachnie prawdziwym samolotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 ogołocony z pokrywy silnika...to lubie! Można zobaczyć to i owo. dobra robota Cieszy oko pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 PIĘKNY...DZIEŁO SZTUKI...NIE MÓJ KLIMAT...ALE NAPRAWDĘ WIELKI SZACUN ...AŻ TRUDNO UWIERZYĆ,ŻE TO 1:72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Wojtu Wszystkie 3 "szmatołapy" w Towim wykonaniu są przepiękne. Naciągi i sdetalowanie mnie powala na kolana... A jeszcze szachownice to juz "cud-miód". Gdzie będzie można zobaczyc te modele na żywo? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Podziękowania za komplementy, ale składam je "szmatopłatowcom", bo są wdzięczne, tak samo jak stare Bentleye czy Rolls-Royce'y. Niestety zupełnie ignorowane przez polskich modelarzy, którzy uważają tylko Spitfire'y, Me-109 czy MiGi, F-16. Szkoda bo to najbarwniejszy okres historii lotnictwa, a w Polsce nigdy póżniej nie latało tak dużo typów z Niemiec, Austro-Węgier, Włoch, Francji, Anglii czy Rosji. Tak się składa,że w/w trzy (obok 9 innych) są do obejrzenia w krakowskim Muzeum Lotnictwa od 2010 roku, kiedy to zorganizowano wystawę poświęconą wojnie polsko-bolszewickej... i nie odebrałem ich do dziś. Pozostałe ok. 40 zrobionych jest w moich gablotach i ciągle jakieś 30 do zbudowania na pólkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Wszystkich zainteresowanych Halberstadtem Cl II zapraszam też do Nowości i Inboxy/ Literaturka - wpis z dzisiaj 20.04.2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi