Adrian800 Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam, zaczynam nowy projekt skala 1/72 w roli głównej zagubiony tygrys wjeżdżający w uliczkę z barykadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Witaj. Krater do poprawy.Wygląda to jakby tam walnął meteoryt. Jak chcesz to mogę Ci podrzucić parę zdjęć kraterów po bombach. Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2013 jak masz to chętnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Przepraszam,bo się nie znam ale wydaje mi się,że budowa barykady miała sens tylko w miejscach,których nie dało się tak łatwo objechać i zmuszała do ataku frontalnego np. między budynkami tutaj masz całkowicie wolną przestrzeń na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 W sumie Grzegorz ma rację, taki czołg w Twojej scenie może spokojnie ominąć barykadę, rozwalić ten mały murek wzdłuż ulicy i objechać obok. Barykada w takim miejscu mija się z celem, również moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Zmieniłem trochę koncepcję scenki, dodałem budynek, który nie jest jeszcze skończony, zerwałem chodnik aby wyglądało, jak by zrobili z niego barykadę. Mam pytanie zostawić tą brzozę czy usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Zdecydowanie lepiej . Brzoza może być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Jest zdecydowanie lepiej. Czy ta barykada nie jest trochę za równa i uporządkowana? Na barykadę zazwyczaj rzuca się wszystko co jest pod ręką? Pomyśl o tym, scenka nabrała by więcej realizmu. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Barykady z płyt chodnikowych były dokładnie ułożone aby na głowę się nie zawaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Fakt, barykady oparte na samych płytach były równe co dawało im stabilność. Może źle się wyraziłem, chodziło mi bardziej o urozmaicenie tej "chodnikowej" barykady innymi elementami, takie też można na fotkach spotkać. Ale to tylko takie moje niewinne podpowiadanie z boku którego można posłuchać albo nie. Też zaczynam pracę nad diorama z barykadą (tyle że w 1/35) i sporo ostatnio o nich (barykadach) myślę... Przeglądam różne zdjęcia, szukam koncepcji na moją własną, będzie na bank bardziej chaotyczna niż ta Kolegi co nie znaczy, że ta tutaj jest zła ;) Podtrzymuję deklarację kibicowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Jeden z budynków doczekał się dachu, który będzie jeszcze pokryty dachówką dorobiłem podłogi, okiennice, gruz oraz szyby. Drugi budynek doczekał się jedynie gruzu i krat w oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Hmm, z której strony jest przód barykady? Jeżeli obrońcy maja "stać" za tymi gruzami, a nie za ścianą z płyty, to sorry, ale to jest BABOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Zamysł jest taki, że obrońcy mają być po stronie bez gruzu po stronie z gruzem raczej by mieli ograniczone ruchy. Po między budynkami wjedzie zagubiony tygrys, który natknie się na barykadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 a tak z ciekawości czystej - gdzie toczy się akcja? bo Tygrysy wielu okazji do spotkań z barykadami nie miały chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 a tak z ciekawości czystej - gdzie toczy się akcja? bo Tygrysy wielu okazji do spotkań z barykadami nie miały chyba... Nad miejscem jeszcze się nie zastanawiałem, prawdopodobnie będzie to gdzieś na zachodzie może Francja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Witam piętra budynku, czyli płyty trzeba było zrobić z dwóch kawałków plastiku poszczerbione na obrzeżach , a jedynie w środek wsadzić co jakiś czas drewniany kształtownik o przekroju kwadratowym, przestrzeń między plastikowymi imitacjami pięta a kształtownikami wypełniasz masą a`la szpachlówka albo lepiej dwuskładnikową. W ten sposób szybko masz imitację fragmentu piętra na które i tak będziesz dawał jakiś gruz. Ja tak teraz robiłem z fragmentem kamienicy z Warszawy do scenki z Kubusiem. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi