Skocz do zawartości

MiG 15bis 1:72 Airfix

Konrado215

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pragnę zaprezentować Wam model MiGa 15 bis w malowaniu północnokoreańskim z 1952 roku. Pilotem tego egzemplarza był Rosjanin Galishewskiy, który zestrzelił dwa bombowce B29 (10 stycznia i 20 stycznia 1953 roku). O samolocie raczej prawie każdy słyszał więc historię tego samolotu pominę a dociekliwych zachęcam do przeczytania np. wikipedii ;) Samolot malowany areografem, zrobiony bez żadnych przeróbek, waloryzacji. Zrobiłem również podstawkę, jest to moja pierwsza podstawka.

Proszę Was o opinie.

Zdjęcia:

dsc02236ch.jpg

dsc02233h.jpg

dsc02229vs.jpg

imag0128tg.jpg

imag0132ym.jpg

imag0131fj.jpg

imag0133d.jpg

Model jest przyklejony podstawki więc niestety nie jestem w stanie pokazać Wam zdjęć spodu.

Jak Ci się go kleiło? Leży i czeka na swoją kolej, więc dobrze byłoby poznać opinię osoby, która miała go na warsztacie. W tym malowaniu wygląda nieźle, ino kalki pod światło się trochę świecą.

Byłem pozytywnie zaskoczony jakością modelu. Co prawda hobby boss podobno ma lepszy model bisa i tańszy ale ja na Mikojana od Airfixa nie narzekałem. Rażą tylko te głębokie linie podziału co pewno zauważyłeś.. tak to super, kupiłbym go jeszcze raz. Zachęcam Cie do zbudowania tego modelu

Co do kalek.. mimo stosowania płynów to fakt, świecą.. postaram się tego błędu nie popełnić przy następnym MiGu 15;)

Słabe zdjęcia, więcej zbliżeń na jednolitym tle, pozwoli w pełni ocenić miniaturę.

Kalkomanie kładziemy na satynowy lakier.

Pzdr

Postaram się zrobić w najbliższym czasie lepsze zdjęcia. Dzięki za informację dotyczącą kalek.

Kalkomanie kładziemy na satynowy lakier.

Pzdr

Sebuś na gloss ,na gloss

Co do MiGa,całkiem sympatyczny tylko faktycznie zdjecia na jednolitym tle/białe/ pozwoliły by go lepiej ocenic.

Wez brystol ustaw tak że by opierał sie o cos pionowego i łagodnym łukiem schodził na podłoze

...Rażą tylko te głębokie linie podziału co pewno zauważyłeś.. tak to super, kupiłbym go jeszcze raz

Brzmi jak dobra rekomendacja A linie są naprawdę olbrzymie, przy kamuflażu trochę nikną, ale ja będę robił polonika, więc będzie w kolorze duralu - zobaczymy jak to wyjdzie.

...Rażą tylko te głębokie linie podziału co pewno zauważyłeś.. tak to super, kupiłbym go jeszcze raz

Brzmi jak dobra rekomendacja A linie są naprawdę olbrzymie, przy kamuflażu trochę nikną, ale ja będę robił polonika, więc będzie w kolorze duralu - zobaczymy jak to wyjdzie.

Życzę powodzenia, też planuję zrobić polonika z tego zestawu.