Konrado215 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Witam! Pragnę zaprezentować Wam model MiGa 15 bis w malowaniu północnokoreańskim z 1952 roku. Pilotem tego egzemplarza był Rosjanin Galishewskiy, który zestrzelił dwa bombowce B29 (10 stycznia i 20 stycznia 1953 roku). O samolocie raczej prawie każdy słyszał więc historię tego samolotu pominę a dociekliwych zachęcam do przeczytania np. wikipedii ;) Samolot malowany areografem, zrobiony bez żadnych przeróbek, waloryzacji. Zrobiłem również podstawkę, jest to moja pierwsza podstawka. Proszę Was o opinie. Zdjęcia: Model jest przyklejony podstawki więc niestety nie jestem w stanie pokazać Wam zdjęć spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Jak Ci się go kleiło? Leży i czeka na swoją kolej, więc dobrze byłoby poznać opinię osoby, która miała go na warsztacie. W tym malowaniu wygląda nieźle, ino kalki pod światło się trochę świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Słabe zdjęcia, więcej zbliżeń na jednolitym tle, pozwoli w pełni ocenić miniaturę. Kalkomanie kładziemy na satynowy lakier. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado215 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Jak Ci się go kleiło? Leży i czeka na swoją kolej, więc dobrze byłoby poznać opinię osoby, która miała go na warsztacie. W tym malowaniu wygląda nieźle, ino kalki pod światło się trochę świecą. Byłem pozytywnie zaskoczony jakością modelu. Co prawda hobby boss podobno ma lepszy model bisa i tańszy ale ja na Mikojana od Airfixa nie narzekałem. Rażą tylko te głębokie linie podziału co pewno zauważyłeś.. tak to super, kupiłbym go jeszcze raz. Zachęcam Cie do zbudowania tego modelu Co do kalek.. mimo stosowania płynów to fakt, świecą.. postaram się tego błędu nie popełnić przy następnym MiGu 15;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado215 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Słabe zdjęcia, więcej zbliżeń na jednolitym tle, pozwoli w pełni ocenić miniaturę.Kalkomanie kładziemy na satynowy lakier. Pzdr Postaram się zrobić w najbliższym czasie lepsze zdjęcia. Dzięki za informację dotyczącą kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Bardzo fajny model . Także mam w planach MiG-a 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Kalkomanie kładziemy na satynowy lakier. Pzdr Sebuś na gloss ,na gloss Co do MiGa,całkiem sympatyczny tylko faktycznie zdjecia na jednolitym tle/białe/ pozwoliły by go lepiej ocenic. Wez brystol ustaw tak że by opierał sie o cos pionowego i łagodnym łukiem schodził na podłoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 ...Rażą tylko te głębokie linie podziału co pewno zauważyłeś.. tak to super, kupiłbym go jeszcze raz Brzmi jak dobra rekomendacja A linie są naprawdę olbrzymie, przy kamuflażu trochę nikną, ale ja będę robił polonika, więc będzie w kolorze duralu - zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado215 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 ...Rażą tylko te głębokie linie podziału co pewno zauważyłeś.. tak to super, kupiłbym go jeszcze raz Brzmi jak dobra rekomendacja A linie są naprawdę olbrzymie, przy kamuflażu trochę nikną, ale ja będę robił polonika, więc będzie w kolorze duralu - zobaczymy jak to wyjdzie. Życzę powodzenia, też planuję zrobić polonika z tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi