Martinez Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Dobra zauważam chyba już tę różnicę. Chodzi o kąt przy krańcowym ogniwku tego łączenia? \ lub / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 No to gąska już założona od nowa. Fotek nie daję, ale jest na pewno ok. Poczekam do soboty, czy będą jakieś uwagi i co tu można jeszcze poprawić. Kurz już częściowo zniwelowany - zobaczę jak będzie się prezentował za dnia. Jak uwag nie będzie zamykam projekt I jakąś galerię zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Błotko na kołach i gąsienicach bardzo udane, fajna faktura Ci wyszła. Plamy oleju powinieneś zróżnicować wielkościowo i kolorystycznie. Możesz część plam świeżo zrobionych posypać pigmentem w celu uzyskania efektu starości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Dzięki Mikołaj! Plamy oleju postaram się jakoś jeszcze postarzyć, już próbowałem przed fotkami i trochę to widać... Wielkościowo próbowałem je zróżnicować - spróbuję dorobić jeszcze parę bardzo malutkich. Błotko metodą strzepywania pigmentów z pędzla było robione, a to pozwala na zabawę fakturą. Jeszcze jakieś korekty na pewno porobię, ale to już typowa wykończeniówka i na efekt końcowy mocno nie wpłynie. Jedynie co, to po nałożeniu metodą suchego pędzla kurzu na model - AK Dust, model wyszedł - jak na fotkach strasznie biały i musiałem to częściowo zmyć wodą... Oczywiście nie używałem do okurzenia rzadnych utrwalaczy, to miał być pył i kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Bardzo fajnie wyszedł. Mam tylko jedną uwagę. Jedna gęś jest założona w drugą stronę. Ale widziałem na zdjęciach, że tak czasami bywało. Cieszę się, że się podoba. Staram sie - spędziłem nad nim w diabły godzin i oczywiście znowu sporo się nauczyłem Następny będzie lepszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Po wszystkich zabiegach bardzo fajnie się prezentuje, błotko jak już mówili przedmówdcy - wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Po wszystkich zabiegach bardzo fajnie się prezentuje, błotko jak już mówili przedmówdcy - wyszło super Dzięki. Do poziomu Staghounda to mi jeszcze duuuuużo brakuje, ale staram się wdrażać nowości i trenować techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 15 Listopada 2013 Autor Share Napisano 15 Listopada 2013 Wydaje mi się, że model mogę uznać za skończony. Zapraszam do galerii: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=40687 Jakieś podsumowanie warsztatu modelu napiszę... jak zbiorę siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Zapewne ostatni wpis w tym wątku. Krótkie podsumowanie warsztatu w galerii. Zapraszam do oglądania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi