Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kilofek:

Zmontowany:

5d28d7634b8ae099m.jpg

Po malowaniu:

a3ab8a3ce99a8bb4m.jpg

03b2f7d63460f7a4m.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

Jedziemy dalej, jeszcze niepomalowany:

9e26ab9e17b4ec10m.jpg

12c3a9e79433d281m.jpg

c960b02062b9a3c0m.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

Bez hec, to jest wiadome, celowo te końcówki są rozpłaszczone ( nie jest to bynajmniej wynik cięcia), tak jest przecież w orginalnych narzędziach.

Napisano

A to nie wiedziałem - zwracam honor W każdym razie podziwiam ilość pracy i mam nadzieję, że do jutra modelik skończysz

Napisano

Wiem że końcówki w orginałach są większę, ale po wielu próbach przyklejenia poziomych patyczków -ledwo widocnych gołym okiem które to (próby) "okrasiłem" językiem Owidiusza zdecydowałem się tylko na półśrodek czyli na spłaszczenie/poszerzenie końcowek.

Pozdrawiam i dziękuję Ci za miłe słowa.

P.S.

Oj ciężko mi będzie zdążyć do jutra , ale będę "zasuwał do oporu".

Napisano

Narzędzia kopno-rozkruszające na stanowiskach, dojdą jeszcze mocowania:

dc06f9c9ad18d14em.jpg

43059d5f3f4465dfm.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

Witam!

Zrobiłem mocowania narzędzi:

470367faf995312em.jpg 224136c55cbe5982m.jpg 130b707ac8d74051m.jpg

Pomalowałem je i dodałem kilka elementów do pojazdu:

1579f87c5ca39b9dm.jpg 68fde23b91f412e0m.jpg 7c513d0a106a2e9dm.jpg

Kalki jeszcze bez matu i drugiej warstwy sido.

Pozostaje dopieścić malowanie zrobić weathering, wash etc. plus jeszcze kilka gadżetów.

Pozdrawiam!

Napisano

Ładnie sobie Kolega poczyna Tylko 2 sprawy: czy mocowanie na łopatę powinno być czarne? I proszę, rób zdjęcia ze statywu, albo chociaż ze sterty książek, bo te są nieostre i nie widać Twojej pracy.

Napisano

Czarne jest niepomalowane-blaszka, na kolejnych zdjęciach ma kolor panzergrau.

Napisano

Fotele są za zielone przemaluj je na ciemny brąz raczej.

• 1 month later...
Napisano

Co sądzę o Kubełku Pawsa pisałem już na innym forum. Ale wszystkim, którzy chcą zrobić ten model polecam blaszki Eduarda - boska rzecz:)

Napisano

Owszem blaszki Edka do kubełka są "wypasione", ja celowo zwalczyłem pokusę ich zakupu co by samemu "podłubać" (model był na pewien konkurs). Ale np. łopatka którą oferuje w zestawie Eduard jest zbyt "płaska" i kanciasta tak samo pedały, nie dają też "ręcznego" Cudna za to jest kierownica i uchwyt na broń.

Pozdrawiam!

Napisano

Wiem, o którym konkursie mówisz. Sędziowie tam mają dziwny sposób oceniania - jakby nie brali pod uwagę pracy własnej.

• 2 weeks later...
Napisano

całkiem, całkiem, zamierzasz go zagracić..wiesz giwery, hełmy, inne pierdoły??? byłoby atrakcyjnie :]

pozdrawiam

michał

Napisano

Model już daawno skończony, zobacz do galerii..

Pozdrawiam!

P.S.

ArmiA, możliwe ale w tym na który był robiony wypadł b. dobrze

Napisano

A ten, tak masz rację niektóre oceny ( dokładnie ich kryteria) są delikatnie mówiąc dziwne..

Ja pisałem o innym konkursie, w którym dzięki "kubełkowi" stałem się szczęśliwym posiadaczem 2 nowych modeli.

Pozdrawiam Serdecznie!

Napisano

Czy to był konkurs online? Jeśli tak to mógłbyś się podzielić z nami adresem?:)