Messer Napisano 3 Maja 2013 Napisano 3 Maja 2013 Witam wszystkich Korzystając z okazji, że będę miał nieco więcej czasu na swoje modele, postanowiłem wystartować z czymś relatywnie prostym. Czasu mało, więc nie ma co wydziwiać - padło na mercedesa. Model leciwy, w specyfikacji AMG oraz cabrio - co czyni go ciekawym. Mój niestety jest z drugiej reki. Poprzedni właściciel zepsuł fotele ( wżery) ale dodał drugi kpl - czerwony plastik. Niestety podczas transportu oberwała rama szyby przedniej - do odratowania. Pomalowane pomarańczowe kierunki w kloszach przednich - ale to zmyję ;) Kolorystyka już wybrana, jak to u mnie - będą grafiki, ale o tym w dalszych aktualizacjach. Zawartość pudełka prezentuje się następująco: [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url Na początek dodam inne felgi - 18" Intowner Aoshima 1/24 [/url [/url A tak kształtuje się koncepcja całości: [/url [/url Pozdrawiam Messer Cytuj
Dart Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 To ja oglądam. Takie pytanko, co jest jeszcze w pudełku po felgach, skoro one są takie malutkie, a pudełko duże? Cytuj
MartiniOCP Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Biały kruk normalnie z tego mercedesa na forum:D:D Też podglądam. Szkoda, że się minęliśmy czasowo bo ładne te felgi zestawowe .No nic, czekamy na więcej. pzdr. Cytuj
Krzychu126 Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 To ja oglądam. Takie pytanko, co jest jeszcze w pudełku po felgach, skoro one są takie malutkie, a pudełko duże? Oprócz felg masz jeszcze kalki i czasem, ja tak miałem z jednym kompletem, jest jeszcze podkładka, tarcza hamulcowa i zawieszka do zrobienia breloczka. Cytuj
Messer Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 Dzięki Panowie ;) W pudełku są felgi w ramce ( dwie ramki - jedna to chromowane ranty, a druga to reszta felgi ), opony w woreczku i kalkomanie. Pierwsze prace już niebawem ( wypadł mi wyjazd aktualnie ). Pozdrawiam Messer Cytuj
Bartek.X Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Mnie te koła tu nie leżą. Myślę, że jest wiele wzorów, które lepiej pasowałyby do tak eleganckiego i jednocześnie sportowego samochodu . Cytuj
Messer Napisano 7 Maja 2013 Autor Napisano 7 Maja 2013 bartek.X - zobacz sobie jak wyglądają felgi brabus monoblock II w tym mercu na żywo Cytuj
Messer Napisano 18 Maja 2013 Autor Napisano 18 Maja 2013 Witam, No i ruszyły pierwsze prace. Jak to mówią - lepiej późno niż wcale :P Zacząłem od pogłębienia linii podziału. Do tego celu użyłem skrobaków T2M ( jeszcze raz dzięki Akash ;o) ) Następnie cała karoseria została przeszlifowana gąbkami 3M. Kolejnym krokiem było dokonanie przeróbek przed nałożeniem podkładu. Zacząłem od otworzenia wylotów powietrza na przednich błotnikach: A kolejnym krokiem była przebudowa świateł. Zrobiłem tylko jedna stronę dla porównania z tym co daje producent. Według Fujimi odbłyśnik kierunkowskazu wygląda tak: A tak się prezentuje po przerobieniu ( druga strona ). To zielonkawe to milliput, nałożony na polistyrenowy stelaż. Narazie niezbyt dobrze prezentuje się na zdjęciach, ale po podkładzie będzie dokładnie widać, jaki dał efekt ;) Podobnie postąpiłem z tylnym odbłyśnikiem: Jak pewnie zauważyliście z maski i tylnej klapy zniknęły znaczki. Usunąłem je bo dzięki uprzejmości kolegi Mr_Benz mam stickery na maskę i klapę ( jeszcze raz dzięki ). Doszły jeszcze żywiczne boczki drzwiowe z sl500 Tamiya. Pozdrawiam Messer Cytuj
Messer Napisano 3 Maja 2014 Autor Napisano 3 Maja 2014 Czas odgrzebać kotleta Przy okazji malowania innego mercedesa - A160 - postanowiłem i tego pomalować. Biała baza - wzorki, na to trzy kolorki transparentne Tamiya, na koniec czarny Vallejo. Karoseria czeka jeszcze na bezbarwny. Przy okazji zmieniłem felgi na te z mercedesa slr. Pozdrawiam Messer Cytuj
hemi303 Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Oooo stary gleba totalna. To malowanie z tymi felami to istny kozak. Mam tego meśka, i nie raz myślałem jak go zrobić. To co zaprezentowałeś jest zaj....biste. Powodzenia. Cytuj
Coppercat Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 To teraz wiem do czego Ci były potrzebne felgi od SLR'a Projekt zapowiada się nieźle Cytuj
skwarciu21 Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Świetne jest te malowanie, niby takie zwykłe płomienie, a dzięki tym pasom wygląda bardzo fajnie. Cytuj
kadzior Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Dobrze że zmieniłeś fele, bo poprzednie mi się nie podobały. Projekt fajny, nie zapominaj o nim na kolejny rok Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi