Messer Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Witam wszystkich Korzystając z okazji, że będę miał nieco więcej czasu na swoje modele, postanowiłem wystartować z czymś relatywnie prostym. Czasu mało, więc nie ma co wydziwiać - padło na mercedesa. Model leciwy, w specyfikacji AMG oraz cabrio - co czyni go ciekawym. Mój niestety jest z drugiej reki. Poprzedni właściciel zepsuł fotele ( wżery) ale dodał drugi kpl - czerwony plastik. Niestety podczas transportu oberwała rama szyby przedniej - do odratowania. Pomalowane pomarańczowe kierunki w kloszach przednich - ale to zmyję ;) Kolorystyka już wybrana, jak to u mnie - będą grafiki, ale o tym w dalszych aktualizacjach. Zawartość pudełka prezentuje się następująco: [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url [/url Na początek dodam inne felgi - 18" Intowner Aoshima 1/24 [/url [/url A tak kształtuje się koncepcja całości: [/url [/url Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dart Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 To ja oglądam. Takie pytanko, co jest jeszcze w pudełku po felgach, skoro one są takie malutkie, a pudełko duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Biały kruk normalnie z tego mercedesa na forum:D:D Też podglądam. Szkoda, że się minęliśmy czasowo bo ładne te felgi zestawowe .No nic, czekamy na więcej. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 To ja oglądam. Takie pytanko, co jest jeszcze w pudełku po felgach, skoro one są takie malutkie, a pudełko duże? Oprócz felg masz jeszcze kalki i czasem, ja tak miałem z jednym kompletem, jest jeszcze podkładka, tarcza hamulcowa i zawieszka do zrobienia breloczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 Dzięki Panowie ;) W pudełku są felgi w ramce ( dwie ramki - jedna to chromowane ranty, a druga to reszta felgi ), opony w woreczku i kalkomanie. Pierwsze prace już niebawem ( wypadł mi wyjazd aktualnie ). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Mnie te koła tu nie leżą. Myślę, że jest wiele wzorów, które lepiej pasowałyby do tak eleganckiego i jednocześnie sportowego samochodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Maja 2013 Autor Share Napisano 7 Maja 2013 bartek.X - zobacz sobie jak wyglądają felgi brabus monoblock II w tym mercu na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Witam, No i ruszyły pierwsze prace. Jak to mówią - lepiej późno niż wcale :P Zacząłem od pogłębienia linii podziału. Do tego celu użyłem skrobaków T2M ( jeszcze raz dzięki Akash ;o) ) Następnie cała karoseria została przeszlifowana gąbkami 3M. Kolejnym krokiem było dokonanie przeróbek przed nałożeniem podkładu. Zacząłem od otworzenia wylotów powietrza na przednich błotnikach: A kolejnym krokiem była przebudowa świateł. Zrobiłem tylko jedna stronę dla porównania z tym co daje producent. Według Fujimi odbłyśnik kierunkowskazu wygląda tak: A tak się prezentuje po przerobieniu ( druga strona ). To zielonkawe to milliput, nałożony na polistyrenowy stelaż. Narazie niezbyt dobrze prezentuje się na zdjęciach, ale po podkładzie będzie dokładnie widać, jaki dał efekt ;) Podobnie postąpiłem z tylnym odbłyśnikiem: Jak pewnie zauważyliście z maski i tylnej klapy zniknęły znaczki. Usunąłem je bo dzięki uprzejmości kolegi Mr_Benz mam stickery na maskę i klapę ( jeszcze raz dzięki ). Doszły jeszcze żywiczne boczki drzwiowe z sl500 Tamiya. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Czas odgrzebać kotleta Przy okazji malowania innego mercedesa - A160 - postanowiłem i tego pomalować. Biała baza - wzorki, na to trzy kolorki transparentne Tamiya, na koniec czarny Vallejo. Karoseria czeka jeszcze na bezbarwny. Przy okazji zmieniłem felgi na te z mercedesa slr. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Oooo stary gleba totalna. To malowanie z tymi felami to istny kozak. Mam tego meśka, i nie raz myślałem jak go zrobić. To co zaprezentowałeś jest zaj....biste. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 To teraz wiem do czego Ci były potrzebne felgi od SLR'a Projekt zapowiada się nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Świetne jest te malowanie, niby takie zwykłe płomienie, a dzięki tym pasom wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Dobrze że zmieniłeś fele, bo poprzednie mi się nie podobały. Projekt fajny, nie zapominaj o nim na kolejny rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi