Skocz do zawartości

Sopwith Camel F.1 Academy 1/32

bartek33365

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w kolejnej galerii. Tym razem jest to coś z nowej jak dla mnie skali 1/32. Mowa oczywiście jak w tytule o Sopwith Camel firmy Academy. Pilotem tej maszyny był kapitan Kandyjskich Sił Lotniczych Roy Brown który ma oficjalnie potwierdzone zestrzelenie Richthofena. Powracając do modelu. Było przy min sporo problemów. Wlew paliwa nie po tej stronie co trzeba. Oczywiście wielkim problemem okazała się folia kalko podobna która bardziej mi przypominała foliową torebkę niż kalki. Dwa górne oznaczenia malowałem od wykonanych przez siebie masek.

Model malowany farbami Vallejo i Tamiya.

Koniec ględzenia czas na foty. Zapraszam do komentowania i oceniania.

img2186edo.jpg

img2187la.jpg

img2188gs.jpg

img2189xu.jpg

img2190ku.jpg

img2191wo.jpg

img2192b.jpg

img2193z.jpg

img2194a.jpg

img2195g.jpg

img2196f.jpg

img2197bx.jpg

img2198k.jpg

img2199o.jpg

img2200fa.jpg

Pozdrawiam Bartek

Model jest jaki jest,trudno sie spodziewać rewelacji po Academy.

Ogólnie zrobiony dość fajnie , poza może kolorkiem ,(na pewno nie jest to kolor z okresu Iwś czyli PC10 czy PC12.)

I wszystko było by ok poza jednym bobolem ,a mianowicie karabinami maszynowymi ...które ....nie wiem dla czego są przyklejone do góry nogami !!!!! (poszukaj na necie zdjęcia to zobaczysz jak prawidłowo powinny być przyklejone ,Albo wyśle Ci link ,będzie szybciej

I nie obrażaj sie na mnie ,Taka moja natura , nie będę ściemniał (jak to sie teraz mówi) tylko mówię to co myślę .Lepsza najgorsza prawda niż najpiękniejsze kłamstwo

http://www.theaerodrome.com/forum/models/35939-hobbycraft-1-32-sopwith-camel-part-pe.html

Dzięki za wasze opnie. Co do karabinów to jest wina moja i producenta bo zrobiłem tak jak było pokazane na istrukcji.

I tu jest największa bolączka ! instrukcja .Nigdy nie daj wiary, w to co pokazuje papier w modelu.,szczególnie w tych starych (bo ten model to dość stara wypraska i do tego Hobby Craft ) Lepiej poszperać internecie ,poszukać oryginałów lub ewentualnie kuknąć do zagranicznych for gdzie coś takiego robią .A instrukcja to ostateczność

Tu masz link do strony ,gdzie gość pokazuje jak z tego chłamu można zrobić model ,całkiem przyzwoity

http://ww1aircraftmodels.com/page32.html

RH ma rację, co do niedociągnięć i nieprawidłowości w modelu. Dodam od siebie tylko tyle, że coraz lepsze masz wykonanie modeli i fajniejsze zdjęcia pokazujesz.

A babole, jak to babole prześladują nas nieustannie

pozdrawiam,

K