Zekar Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Witam, Mój ostatni ulepek. Jest to pierwszy w mojej "karierze" model "niedrugowojennego" pojazdu. Dlatego pewnie też nie ustrzegłem się baboli związanych z moją zdecydowanie uboższą wiedzą o powojennych produkcjach. Model budowany bez większej waloryzacji, tylko przeróbki we własnym zakresie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Co tu gadać, dla mnie bardzo Piękny. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Kawał dobre roboty! Fajnie wyszedł wash na zbiornikach i wytarcia na błotnikach. Polskie T-55 chyba miały falochron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Pikny Panie Pikny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Efektowny ci wyszedł Jak go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Cieszę się, że się podoba . Z tego co wiem to falochron był demontowany, akurat na konkretnym egzemplarzu z którego brałem wzór go nie było, ale to był pojazd z muzeum, możliwe,że trochę wybrakowany. Jeśli chodzi o malowanie to nic wielce odkrywczego: - rosyjska zieleń jako kolor bazowy, -delikatne rozjaśnienia, -uwypuklenie małych detali jaśniejszą farbą, -sidolux -wash punktowy, -wash po całości, -pigmenty, I w zasadzie to wsio Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Łoł!! Znam ten model dobrze i powiem szczerze, że gdybyś nie napisał, że to PST, to ... nie zgadł bym. Wykonany jest super, brawo. Jedna rzecz, sprawa, gąski wyglądają jak by się lekko gdzieś przypaliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Łoł!! Znam ten model dobrze i powiem szczerze, że gdybyś nie napisał, że to PST, to ... nie zgadł bym. Wykonany jest super, brawo. Jedna rzecz, sprawa, gąski wyglądają jak by się lekko gdzieś przypaliły. Adamie tak jak widać model całkiem fajnie wykonany. Co do numeracji to nie dał bym głowy, ale zapytam czyje to kalki. Ogólnie bardzo ładny. Fanie wyglądają beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Fajny temat. Też planuję naszego z Wałcza z 1984r. Rozumiem, że miał być z pudła. Szkoda, że nie wzbogaciłeś go o liny z Eureki. Wydatek niewielki a wyglądają super. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Witam, Kalki są pudełkowe, od producenta. Nie zagłębiałem się w szczegóły dot. numeracji pojazdów. Z założenia był to raczej "relaksacyjno-odskoczniowy" model . Linę może dodam, gdzieś mi się walają na warsztacie niepotrzebne. Gąski może faktycznie trochę przejadę pigmentami jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Na przyszłość proponował bym mimo wszystko kalki Toro Model. Są lepsze merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi