axel1st Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Po długim czasie wracam do tematu. Zaczynam pracę nad działkiem, blaszki NH. Równolegle pracuję nad podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Wreszcie ciekawy model i nie tank, podegnij bardziej oparcie fotelika do pionu. Jakie kamo, Europa czy też Afryka?? Ja bym proponował wersję kamo z Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 Oki, spróbuję, choć w oryginale te oparcie można było regulować, nie chcę czegoś połamać przy doginaniu kamo dunkelgelb / olivegrun, niestety opieram się tylko na instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Na zdjęciach z epoki nie popatrzymy sobie na kolory Jeszcze jedna rzecz, pokombinuj nad przyczepką amunicyjna albo plastik z MACO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 No na kolory raczej nie, tylko obecnie tworzę s-f ( chodzi o blitza z op. kabiną i flakiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Afryki nie rob bo tam nie jezdzily. Przyczepka MACO tez nie pasuje (jest do 3,7 cm), potrzebny SdAnh 51. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Fakt, przeoczyłem że to 38, z góry założyłem 37. Przyczepka jest dostępna: Munitionsanhänger Sd.Anh. 51 (MT 72050). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Hmm, przyczepkę można nawet samemu zbudować wykorzystując wózek od FlaK, bo w zestawie tego blitza dostajemy kompletnego, a wykorzystujemy tylko działko... i chyba nawet się pobawię, bo przyczepka idealnie wypełni mi miejsce na winietce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Fakt, przeoczyłem że to 38, z góry założyłem 37. Przyczepka jest dostępna: Munitionsanhänger Sd.Anh. 51 (MT 72050). Nie chodzi o Flaka (bo te tez tam byly) tylko o opancerzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2013 Opel raczej skończony jeśli chodzi detalowanie, kolej na podkład... Ciężarówka docelowo zostanie wkomponowana w taką małą scenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Model wraz z winietką prawie gotowy. Figurki to Preisner ( prezent od kolegi Panzera- dzięki ) i Zvezda z główką od Preisnera. Niestety próbna sesja wykazała konieczność wprowadzenia kilku poprawek m.in. : brzegów winietki, ponownego polakierowania figurek, dopracowania weatheringu podwozia. zastanawiam się także nad przemalowaniem Flak-a, konkretnie lufy i zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Jest fajnie,chociaż pierwsza koncepcja podstawki jakoś bardziej mi pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Mi też, ale murowane słupki przy bramie zajęłyby zbyt dużo miejsca. Ale spokojnie, brama się nie zmarnuję, jeszcze ją użyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Ale to malutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Ale to malutkie. Gdziee tam... Widziałem mniejsze pojazdy, takie jak np. ten TKS z fototrawionki PARTa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Malutkie to są w skali 1/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Przesadzacie koledzy, setka nie jest taka malutka, widziałem mniejsze, np. sto czterdzieści cztery. Jeden z modelarzy z Niemiec tłucze te modele na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi