Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wreszcie ciekawy model i nie tank, podegnij bardziej oparcie fotelika do pionu. Jakie kamo, Europa czy też Afryka?? Ja bym proponował wersję kamo z Europy.

Napisano

Oki, spróbuję, choć w oryginale te oparcie można było regulować, nie chcę czegoś połamać przy doginaniu kamo dunkelgelb / olivegrun, niestety opieram się tylko na instrukcji.

Napisano

Na zdjęciach z epoki nie popatrzymy sobie na kolory

Jeszcze jedna rzecz, pokombinuj nad przyczepką amunicyjna albo plastik z MACO.

Napisano

Fakt, przeoczyłem że to 38, z góry założyłem 37.

Przyczepka jest dostępna: Munitionsanhänger Sd.Anh. 51 (MT 72050).

Napisano

Hmm, przyczepkę można nawet samemu zbudować wykorzystując wózek od FlaK, bo w zestawie tego blitza dostajemy kompletnego, a wykorzystujemy tylko działko... i chyba nawet się pobawię, bo przyczepka idealnie wypełni mi miejsce na winietce...

Napisano
Fakt, przeoczyłem że to 38, z góry założyłem 37.

Przyczepka jest dostępna: Munitionsanhänger Sd.Anh. 51 (MT 72050).

Nie chodzi o Flaka (bo te tez tam byly) tylko o opancerzonego

• 5 weeks later...
Napisano

Opel raczej skończony jeśli chodzi detalowanie, kolej na podkład...

IMG_0765_zps1df52ead.jpg

Ciężarówka docelowo zostanie wkomponowana w taką małą scenkę.

IMG_0760_zps29f54248.jpg

• 1 month later...
Napisano

Model wraz z winietką prawie gotowy. Figurki to Preisner ( prezent od kolegi Panzera- dzięki ) i Zvezda z główką od Preisnera.

1doneta_zps0dcf8f79.jpg

doneta3_zpsab78c9ac.jpg

doneta2_zps80afe5ac.jpg

doneta4_zps3aa67f4e.jpg

Niestety próbna sesja wykazała konieczność wprowadzenia kilku poprawek m.in. : brzegów winietki, ponownego polakierowania figurek, dopracowania weatheringu podwozia. zastanawiam się także nad przemalowaniem Flak-a, konkretnie lufy i zamka.

Napisano

Mi też, ale murowane słupki przy bramie zajęłyby zbyt dużo miejsca. Ale spokojnie, brama się nie zmarnuję, jeszcze ją użyję...

Napisano

Przesadzacie koledzy, setka nie jest taka malutka, widziałem mniejsze, np. sto czterdzieści cztery. Jeden z modelarzy z Niemiec tłucze te modele na zamówienie.