bartek33365 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Witam w kolejnej galerii. Tym razem pierwszy szmatopłat w 1/48 i znowu Fokker ale nie Richthofena tym razem pilotem tej maszyny jest Werner Steinhauseras aslotnictwa niemieckiego Luftstreitkräfte z 10 potwierdzonymi zwycięstwami. Został zestrzelony 26 czerwca 1918 roku. Przy tym modelu pracowało mi się bardzo dobrze i dłużej zostanę w tej skali. Tutaj dla mnie było dużym wyzwaniem chyba malowanie smugowe. Do reszty nie mam zastrzeżeń. Zapraszam do komentowania i oceniania. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Ale żeś go zmęczył! Lotnisko było chyba po wiosennych roztopach. widać w tym brudzeniu jednak pewną logikę i konsekwencję. Możesz jeszcze dodać na lewym dolnym płacie trochę śladów oleju. Silnik rotacyjny obracał się w prawo i spaliny z olejem wyrzucał właśnie na lewą stronę (kolektórów spalin nie było - piloci mieli od tych oparów nudności i nie tylko). Mazy wyszły fajnie, może trochę zbyt delikatnie, ale są różne szkoły: niektórzy używają kilku kolorów, inni nanoszą smugi w jednym odcieniu na beżowe (płócienne) tło. Też sklejałem ten model, jako revellowski przepak, i wspominam go miło Namawiam Cię Bartek do wybrania jednej skali, bo np. takiego Albatrosa D.V w 1/72 trudno porównywać z Camelem 1/32. A tak, tworzysz jakąś całość. Gratuluję, Fokkerek bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 Dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Witaj,mi się też on podoba...coś w nim jest ciekawa bryła...i lubię brudasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 Dzięki, ciesze się że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi