Seba77 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Witam Zwracam się z prośbą o pomysł lub metodę jak rozkleić elementy plastikowe. Kupiłem model S-100 Schnellboot i posiada on już sklejoną kabinę. Chciałbym ją rozkleić. Widać że była klejona zwykłym klejem do plastiku. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jic Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Do Ciepłej ( gorącej wody ) włóż a potem leciutko żyletką ponacinaj w miejscach gdzie jest łączenie i powinno się rozkleić ;) Pozdrawiam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRO Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Tamiya Extra Thin załatwi sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Do Ciepłej ( gorącej wody ) włóż a potem ... Potem model możesz wyrzucić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireksir Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Podobno efektem ubocznym zmywania farby z modelu z wykorzystaniem "Kreta" jest właśnie rozpuszczanie połączeń klejowych... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironkamil Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Jeśli kleiłeś klejem CA to owszem, ale nie zwykłym tradycyjnym klejem do polistyrenu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Klasa Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Kiedy ja muszę coś rozkleić, (używam kleju revella z igłą) nakładam klej na łączenie elementów i czekam, aż plastik trochę się rozpuści. Potem można w miarę humanitarnie rozdzielić elementy. Nie wiem, jak to się sprzawdza z innymi klejami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts