Seba77 Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Witam Zwracam się z prośbą o pomysł lub metodę jak rozkleić elementy plastikowe. Kupiłem model S-100 Schnellboot i posiada on już sklejoną kabinę. Chciałbym ją rozkleić. Widać że była klejona zwykłym klejem do plastiku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Do Ciepłej ( gorącej wody ) włóż a potem leciutko żyletką ponacinaj w miejscach gdzie jest łączenie i powinno się rozkleić ;) Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Tamiya Extra Thin załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Do Ciepłej ( gorącej wody ) włóż a potem ... Potem model możesz wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireksir Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Podobno efektem ubocznym zmywania farby z modelu z wykorzystaniem "Kreta" jest właśnie rozpuszczanie połączeń klejowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 22 Sierpnia 2013 Share Napisano 22 Sierpnia 2013 Jeśli kleiłeś klejem CA to owszem, ale nie zwykłym tradycyjnym klejem do polistyrenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Kiedy ja muszę coś rozkleić, (używam kleju revella z igłą) nakładam klej na łączenie elementów i czekam, aż plastik trochę się rozpuści. Potem można w miarę humanitarnie rozdzielić elementy. Nie wiem, jak to się sprzawdza z innymi klejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi