Jakub W. Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Chciałbym wam przedstawić jeden z nowszych choć już nie taki nowy model dragona-King Tiger Porsche turret numer katalogowy 6312 w skali 1/35. Cześci z dragona są super obrobione, widać karzdą faktórę, doskonale widać nitowanie i ilość błędów jest naprawde minimalna.Zestaw zawiera 830 części !!! Z czego: - 20 to części przezroczyste, - 11 to metalowe cześci w tym aluminiowa lufa, druciki holownicze, łańcuszek, uchwyty holownicze oraz kilka pręcików. - 49 rodzajów części fototrawionych (nie chciało mi się ich liczyć), - 650-750 to części plastikowe. Mamy do wyboru 5 wzorów malowania: - 3./s.Pz.Abt.503, Węgy 1945 - s.Pz.Kp.(Fkl)316, Francja 1944 - s.Pz.Abt 506, Arnchem 1944 - Jednostka niezidentyfikowana Front wschodni 1944 - s.Pz.Abt.503, Normandia 1944 (Ja będe robić tą wersje) W zestawie znajdziemy 21 wyprasek plastkowych, odzielne (luźne) gąski, 1 wypraskę fototrawioną, 3 luźne części fototrawione,11 luźnych części metalowych, 3 luźne części plastikowe i ładną błyszczącą instrukcje No to jedziemy z tym koksem (plastykiem ): Wypraska A połączona z wypraską B (w zestawie są takie 2) Wypraska C. Wypraska D. Wypraska E połączona z M. Wypraska G Wypraska H Wypraska N połączona z K Mniejsze wypraski Jeszcz jedne mniejsze wypraski Wanna Naklejki, części Fototrawine, przezroczyste części i druciki Części metalowe Instrukcja Gąski I włazy dowódcy. No i tyle na koniec. UWAGA: niektóre zdjęcia mogą być niewyraźne lub długo się ładować-zwłaszcza te na początku gdyz nie zmiejszyłem ich na moim kompie, za problemy przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Super ten "tygrysek" . Ja robię shermana też z Dragon'a, ale ty masz ułatwienie w gąskach ja muszę je wycinać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio1971 Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Chciałbym takiego.Ale bardziej podaba mi się pierwsza wersja Tygrysa. Narazie kleje M1A1 i Szyłke. Narazie czekam na areograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 King Tiger Znowu te anglojęzyczne zwroty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Jedno co mnie dziwi w tym zestawie............ Dragon jest dobrą firmą bez przekrętów to dlaczego na pudełku jest z zimmeritem a w zestawie nie.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 22 Października 2007 Autor Share Napisano 22 Października 2007 Widocznie wtedy kiedy go wydawali do obiegu nie posiadali odpowiedniej "technologi" do odlewania zimmeritu, albo jeszcze był w fazie "planowania" , teraz to akurat norma sądząc choćby po nowym zestawie z wiezą henshela. A niemiecka nazwa była to Konigs tiger (tygrys syberyjski) o ile się nie mylę (nazwa king tiger tak się przyjeła u mnie). Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Właśnie go robie bez zimmeritu. Nietóre fototrawionki są arcytrudne (poległem na nich i wszystkich nie robie bo efekt nieciekawy w moim wykonaniu). Nadwozie nie bardzo mi spasowało do podwozia ale pewnie to moja wina. Model o łatwych nie należy. Jest dla mnie trudniejszy od Pantery. Co do gąsek to dali dość duży nadmiar. Karabin jest dość rozbudowany a widać tylko lufe, armata z resztą też. Niektóre części powtarzają się nawet razy 3. Dano chyba też tył z jagdtygrysa chociaż nie wiem czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Niektóre części powtarzają się nawet razy 3. W dragonie to standart tak samo w panterze dali koła stalowe i zwykłe po dwa razy więcej niż trzeba a my musimy za to płacić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 a my musimy za to płacić..... Nie musicie. Niektóre firmy za cenę dragona (AFV Club, Tamiya, nowe Academy) nie dają nic - żadnych blaszek ani luf toczonych (wyjątki są oczywiście). A tu macie i wybór i zapas. Revell zazwyczaj daje części ilościowo na styk-polecam. Jedno co mnie dziwi w tym zestawie............ Dragon jest dobrą firmą bez przekrętów to dlaczego na pudełku jest z zimmeritem a w zestawie nie.......... Na pudełku jest jeszcze Teciak w tle Ogólnie w skali 35 to Dragon chyba ostatnio w jednym modelu dopiero zrobił zimmerit w zestawie. http://www.dragon-models.com/html/6303poster.htm Zimmerit zawsze fajniejszy dorabiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi