karambolis8 Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Witam. To będzie taki przyśpieszony warsztat bo podczas sklejania nic ciekawego się nie działo. Bardzo mało szpachli poszło. Jedyny problem był z osłoną radaru. Jest tam nieładne zagłębienie, a powinno być na równo z kadłubem. Widać tutaj: Ale trochę szpachli załatwiło sprawę i dało się to wyprowadzić na równo. Więcej miejsc do szpachlowania nie stwierdzono. A tutaj już położone kamo Następne fotki pewnie dopiero z kalkowania ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 cos bedziesz z malowaniem działał czy tak zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 A co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 A co proponujesz? ja tylko pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2013 Myślę, że zostanie. Chciałem zrobić jeszcze postshading ciemnych kolorów, ale okazało się że farbka mi w słoiczku zaschnęła i wyszedł trochę gorzej niż chciałem. Zobaczymy co z tego wyjdzie po weatheringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Myślę, że zostanie. no to troche słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 Rany....ile tych żaluzji pod wlotem powietrza?! Oryginalnie było chyba 11 lub 12...Ale babol dał Trumpek. A sam model poza tym bardzo fajny.Bardzo fajnie też zrobione same wloty ,które często nie najlepiej wyglądają bez ingerencji np blaszkami Czekam na gotowca bo to moja ulubiona seria maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Za Su-27 oczywiście zawsze . Wszystko wygląda bardzo ładnie - jedyna rzecz do której mogę się doczepić to kolor wnęk podwozia. Generalnie w zdecydowanej większości przypadków powinny być szare. Chyba że masz kwity, że akurat w tym przypadku jest inaczej- to nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Wnęki będą malowanie ;) Najłatwiej było zrobić to po kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garrett Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Się podoba kamo. Malowane od masek, czy z ręki i jakimi farbami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Bardzo ładnie to wygląda? Będą jeszcze jakieś zabiegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 Kamo malowane od wałków bluetacka - standardowa metoda. Farbki to Model Master olejny, numery 1740, 2132 i 2131. Apache, odpowiedź ta sama co dla Roberta - będzie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Aha, ok. Wyżej pisałeś że nic nie będzie, to się zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2013 A co jeszcze miało by być? Pójdzie błysk, kalki, wash, potem jeszcze jakieś brudzenie. Co więcej proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Ja nic nie propuje tylko zapytałem. Z Twojej odpowiedzi na pytanie Roberta zrozumiałem, że nawet washa nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Osobiście podoba mi się to kamo. Nie jest zbyt wyostrzone jak w niektórych modelach prezentowanych na forum. Samolot nie musi być niesamowicie utytłany. Jeśli można coś zaproponować to troszkę cieni na silniki i dysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Ha wchodzę i się dziwię, że nie widziałem wczoraj tematu. Projekt ciekawy. Adamie musowo go utytłać. Suka w czystym wykonaniu to nie Suka. A jaką jednostkę prezentuje te malowanie?? Muszę się w końcu za swoją zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Malowanie jest z Begemota, tak z głowy nie pamiętam teraz. Podam przy okazji kalkowania. Utytłany trochę będzie, ale z umiarem ;) Kamo nie jest zbyt styrane, więc w brudzeniu będzie konsekwentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Obiecane zdjęcia z kalkowania. Kalkomanie Begemota są średniej jakości. Druk niezbyt dokładny, delikatne przesunięcia. Za to bardzo fajny film, doskonale kładą się na sam Mr. Setter, nie potrzeba już Softera. Wg opisu z instrukcji maszyna należy do "54-th GuFR 148-th CE and PRC, Savasleyka AB, 1998". Może ktoś potrafi to odszyfrować. Pozwoliłem sobie na drobne odstępstwa kolorystyczne ze względu na własne poczucie estetyki. Miały być trzy niebieskie, u mnie jest jeden szary. Także jak to się mówi: kamo SF Musiałem też zrobić pędzelkiem trochę podmalówek, bo maskol poodrywał farbę. No i tyle postępów, sesja w trakcie. Aha, wszystkie stateczniki są zamontowane na sucho, więc mogą być na zdjęciach szpary. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 jeśi chodzi o przynależność to pewnie 54 gwardyjski pułk myśliwski tego 148 nie kaman :-) biorąc pod uwagę że większosc tych maszyn z takim malowaniem steru slużyło do szkolenia to bewnie będzie coś dotyczyc jakiegoś combat...nie rozgryzę drugiego członu (E)... ha i mam 54-th Guardian Fighter Regiment, 148-th Combat Employment and Personnel Retraining Centre of Russian Federation Air Defense system , Savosleyka AB, Russia,1998. http://www.worthpoint.com/worthopedia/72-begemot-decals-sukhoy-su-27-163798697 trochę informacji http://www.ww2.dk/new/air%20force/regiment/iap/54gviap.htm http://www.ww2.dk/new/air%20force/division/schools/148tsbppls.htm http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=126036 i twój egzemplarz Su-27UB ("Blue 43", serial number 96310425072, June 18, 1991 date of manufacture) http://en.valka.cz/attachments/121/Su-27UB.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2013 Podobno z rodziną wychodzi się na zdjęciach najlepiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 ładnie to wygląda, ale mam pytanie co do Falcona, to będzie nasz jastrząb? Jeśli tak to statecznik pionowy masz od wersji A/B, a na tych wersjach konformy nie wsytępowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Podobno z rodziną wychodzi się na zdjęciach najlepiej taa jasne,a to jest daleka kuzynka imieniem Suki,jej ojciec wyemigrował do matuszki Rasiji w poszukiwaniu sensu życia w sprawie malowania, szkoda, że ten szary taki ciemny, jakby był jaśniejszy to pewnie nie rzucałby się tak oczy. Sądziłem ,że posiadasz jakieś kwity na to więc nie pisałem wcześniej. Chociaż ogólnie całość świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas69 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 No zacnie to wygląda ,a pozostała dwójka w jakim malowaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi