dawid246 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Witam, dzisiaj chciałbym rozpocząć mój pierwszy warsztat na tym forum. Nazywam się Dawid i mam 15 lat. Będę składał Strykera M1132 firmy Afv Club ( mój 5 model) , planuję użyć zestawu blaszek BIG ED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 No stary!powodzenia ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Zapowiada się bardzo ciekawie, będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Inżynierski Stryker z AFV dobra rzecz. Nie wiem jak ze spasowaniem blach Eda. U mnie z Voyagerem było różnie. Ale sam model sprawi Ci dużo radości, bo składa się sam, Musisz tylko delikatnie wycinać elementy, ba AFV ma dość miękki plastik. Trzymam kciuki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Dajesz Ładny zestaw startowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid246 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 Mały postęp prac, zacząłem składać podwozie. Jutro powinno być skończone. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Uważaj z klejem, miejscami nieco za dużo. Na spodzie jakoś zamaskujesz lub wyszlifujesz, na górze pozostanie Ci tylko szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid246 Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2013 Czy macie jakiś sposób aby z igły w kleju revell contact professional nie leciało tak duzo kleju, lub czy możecie polecić mi lepszy klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cav Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Witaj. Możesz zakropić sobie kroplę kleju na jakąś starą płytkę cd lub coś innego i drucikiem przenosić pożądaną ilość kleju na dany element, tak robiłem jak używałem kleju Wamod z igłą albo zainwestować w Tamiya Extra Thin, bardzo rzadki klej penetrujący z pędzelkiem - używam od pewnego czasu i jestem zachwycony, praktycznie nie zostawia śladów, dotykasz tylko pędzelkiem i po robocie, idealny do małych elementów. Powodzenia życzę :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bojar Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Witaj, IMHO klej Revella z igłą to najlepszy klej do modeli. Fakt ma bardzo nieprzyjemną właściwość, że jak zacznie lecieć to nie ma końca, ma na to chyba wpływ rozszerzające się pod wpływem ciepła palców powietrze w buteleczce. Ja sobie radzę z tym w ten sposób, że przed klejeniem trzymam klej igłą do góry i wyciskam nieco powietrza następnie nie zwalniając uścisku przystępuję do nakładania kleju. Wtedy masz pełną kontrolę a nawet można "zassać" w pewnych sytuacjach nadmiar kleju z powrotem do butelki. Ma to jeszcze tę zaletę, że po zakończeniu klejenia igła pozostaje pusta i nie trzeba jej udrażniać z zaschniętego kleju. Proste ale skuteczne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi