Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to kolejny short run Janusza Brozka wyladował na warsztacie spychając inne projekty na bok.

1b9565fe1d5c2103.jpg

1e2f5e76641c6f7f.jpg

sorry za zdjęcia ale cyfrówka wybyła z żoną na voyage.

Jak wróci to z dalszych etapów lepsze zdjęcia będą.

Napisano

Ciekawa konstrukcja ze stajni LWD.

Fajnie, że ktoś o takich wynalazkach pamięta

Z ciekawości - można prosić o fotkę pudełeczka?

Napisano

Oto zdj. pudełka:

456cc2f988498fa2med.jpg

fajny temat, jak najwięcej polskich konstrukcji.

A gdzie to można kupić i za ile ?

No ja kupuję bezpośrednio u Pana Janusza cena 96PLN - z wysyłka za pobraniem.

Napisano
Trzeba być faktycznie fanem lotnictwa z szachownicą, aby za to "coś" zapłacić prawie stówę...

No wiesz ja pisuję dla "Lotnictwa z Szachownicą"

A tak na poważnie, to mogę zapłacić za taki model tyle, bo sam bym go lepiej od podstaw nie wystrugał. Po drobnej kosmetyce i wymianie kilku elementów na zrobione od podstaw, efekt jest bardzo zadowalający.

Napisano

Jurku, a jakiś kontakt do Pana Janusza to mogę prosić? Bez problemów realizuje zamówienia czy tylko po znajomości?

Napisano
Jurku, a jakiś kontakt do Pana Janusza to mogę prosić? Bez problemów realizuje zamówienia czy tylko po znajomości?

Marcin, szczerze to nie wiem. Więcej na PW.

Napisano

Dane znalezione przez Googla:

Zakład Produkcyjno Usługowy Broplan, Janusz Brożek

Pilotów 10g/33 Gdańsk (58) 556-59-19

Napisano
...........(58) 556-59-19

Jak jest ciepło to Pan Janusz więcej na działce niz w domu jest, moze byc problem z dzwonieniem - radzę wieczorem próbować.

• 6 months later...
Napisano

Samolocik inżyniera Sołtyka !! Bardzo ciekawe !

Napisano

Tak się ostatnio zastanawiałem przy okazji czytania książki o konstrukcjach T.Sołtyka, jakie są losy modelu Żurawia. Ale widzę powoli do przodu

Napisano

Zaczyna wyglądać pięknie.

Oryginał na spodzie skrzydeł miał odwrócone szachownice o 90 stopni.