Skocz do zawartości

Challenger 2 Trumpeter+ Accurate Armour 1/35

Gość Grzegorz Grabowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! W oczekiwaniu na brakujące elementy do Challiego, postanowiłem dziś że odważę się i wymyślę coś, na czym będzie można postawić gotowy model . Jako że nigdy nie robiłem żadnych podstawek pod modele ( choć wiele razy to sobie obiecywałem ), w ogóle nie wiedziałem jak się do tego zabrać. Coś tam poczytałem na forach, pooglądałem filmików w necie i postanowiłem że zaryzykuję i i wymodzę jakąś prościutką podstawkę pod Challengera. Zrobiłem to w najprostszy z możliwych sposobów. Rozrobiłem gips szpachlowy, posmarowałem nim kawałek płyty MDF i na koniec posypałem ziemią z przydomowego ogródka. Potem odcisnąłem gąski i proszę, o to co z tego wyszło:

Obraz049_zps0d421a56.jpg

Obraz050_zps644f4732.jpg

Obraz048_zps439b2a2b.jpg

Obraz047_zps873dd51f.jpg

Oczywiście zdaję sobie sprawę z moich braków w robieniu podstawek, ot choćby wyraźnie widać, że nie wszystkie koła dotykają podłoża, ale chciałem zapytać, jak ogólnie się to wszytko prezentuje? Czy ten pomysł z posypywaniem gipsu piachem, był dobry, ogólnie chciałbym aby ktoś wyraził swoją opinię na ten temat. Pozdrawiam i z góry dziękuję za ewentualne wskazówki.

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Witam serdecznie. Na chwilkę powracam z tematem Challengera, ale to dosłownie na chwilkę. Mój model, dzięki uprzejmości kolegi madeira otrzymał nowe buciki. Na razie co prawda tylko z jednej strony ( ten cholerny brak czasu ) i co raz bardziej zaczyna przypominać oryginał na którym się wzoruję. Teraz muszę wykombinować do niego blaszki ( stanie chyba na tym że kupię blachy Voyagera ) i być może, jak uda mi się odłożyć jakąś kasę, dorzucę do modelu żywiczną wieżę z Accurate. A tak się prezentuje Challie w nowym obuwiu:) :

Obraz051_zpse1c596d4.jpg

Obraz052_zps5676b373.jpg

Madeira ogromne dzięki za te kółka, masz u mnie duże . Pozdrawiam

a wieże czemu chcesz wymieniać ?

To jeszcze nic pewnego z tą wymianą wieży. A jeśli już bym wymieniał, to z jednego, jedynego powodu. Nie bardzo wyszła mi ta zestawowa wieża.