Gość Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Witam!! W oczekiwaniu na brakujące elementy do Challiego, postanowiłem dziś że odważę się i wymyślę coś, na czym będzie można postawić gotowy model . Jako że nigdy nie robiłem żadnych podstawek pod modele ( choć wiele razy to sobie obiecywałem ), w ogóle nie wiedziałem jak się do tego zabrać. Coś tam poczytałem na forach, pooglądałem filmików w necie i postanowiłem że zaryzykuję i i wymodzę jakąś prościutką podstawkę pod Challengera. Zrobiłem to w najprostszy z możliwych sposobów. Rozrobiłem gips szpachlowy, posmarowałem nim kawałek płyty MDF i na koniec posypałem ziemią z przydomowego ogródka. Potem odcisnąłem gąski i proszę, o to co z tego wyszło: Oczywiście zdaję sobie sprawę z moich braków w robieniu podstawek, ot choćby wyraźnie widać, że nie wszystkie koła dotykają podłoża, ale chciałem zapytać, jak ogólnie się to wszytko prezentuje? Czy ten pomysł z posypywaniem gipsu piachem, był dobry, ogólnie chciałbym aby ktoś wyraził swoją opinię na ten temat. Pozdrawiam i z góry dziękuję za ewentualne wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Tak, to przebija gips. To co narobiłem to swego rodzaju próba, mam zamiar to jeszcze dopracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Podejście jak najbardziej dobre przy pierwsze podstawce. Nie ma co od razu celować w jakąś odjechaną na maksa. Z redukuje tylko te lewitujące koła i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2013 Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Z redukuje tylko te lewitujące koła i będzie ok. W ogóle mam zamiar zacząć wszystko od nowa, plus jakaś trawka gdzie nie gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Witam serdecznie. Na chwilkę powracam z tematem Challengera, ale to dosłownie na chwilkę. Mój model, dzięki uprzejmości kolegi madeira otrzymał nowe buciki. Na razie co prawda tylko z jednej strony ( ten cholerny brak czasu ) i co raz bardziej zaczyna przypominać oryginał na którym się wzoruję. Teraz muszę wykombinować do niego blaszki ( stanie chyba na tym że kupię blachy Voyagera ) i być może, jak uda mi się odłożyć jakąś kasę, dorzucę do modelu żywiczną wieżę z Accurate. A tak się prezentuje Challie w nowym obuwiu:) : Madeira ogromne dzięki za te kółka, masz u mnie duże . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Nabrał wyrazu a wieże czemu chcesz wymieniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 a wieże czemu chcesz wymieniać ? To jeszcze nic pewnego z tą wymianą wieży. A jeśli już bym wymieniał, to z jednego, jedynego powodu. Nie bardzo wyszła mi ta zestawowa wieża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Hehe, nie ma problemu. Wyglądają bardzo dobrze. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi