grumsha Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 po ciężkich trudach i znojach efekt zdaje się być coraz bardziej zbliżony do tego "właściwego" jednak jeszcze dużo pracy przedemną z miejsca chciałbym życzyć wszystkim zdrowych wesołych i pogodnych świąt bożego narodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 No, Panocku, i o to loto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 otwory na światłowód w 90% zrobione jutro zamieszczę foto moich wypocin ogromne podziękowania z mojej strony dla Piotra za przesłanie światłowodu za co jestem mu ogromnie wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Mam mały problem...wyciąłem kominy z wyprasek i teraz mam taki mały problem, mianowicie różnią się wysokością 2 są najmniejsze, 3 jest wiekszy od nich ale mniejszy od 4...i teraz gdzie który komin ma iść?? pomocy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Przyłóż "na sucho" wszystkie kominy "muszą trzymać" poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Światłowód położony w 90% jutro wstawię fotki z prac i z wstępnych testów oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuchovski Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Hej! Ja też bym pomalował od wewnątrz czarna farba a następnie białą aby lepiej się światło rozchodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 pomalowane jest na czarno na razie nie mam aparatu dlatego jest opóźnienie ze zdjęciami ale po świętach wrzucę to co mam zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Wraca m po długiej przerwie... prace trochę ruszyły do przodu myślę, że wygląda to całkiem nieźle reszte fotek dodam później bo mam problem z hostingiem ;/ większość cześć jest położona na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Ładny powrót po dwóch latach Co do hostingu, polecam Imgur.com (trwalszy), lub Wstaw.org (szybszy), oba sprawdzają się znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 dzięki kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Ładny powrót po dwóch latach Co do hostingu, polecam Imgur.com (trwalszy), lub Wstaw.org (szybszy), oba sprawdzają się znakomicie Co się czepiasz . Pisał że po świętach będą zdjęcia. Były święta i są zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Zaraz czepiam, wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Ładny powrót po dwóch latach Co do hostingu, polecam Imgur.com (trwalszy), lub Wstaw.org (szybszy), oba sprawdzają się znakomicie Co się czepiasz . Pisał że po świętach będą zdjęcia. Były święta i są zdjęcia. fakt...mówiłem, ze będą po ale nie napisałem po których Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid501 Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Bardzo ładny model P.s. mógłbyś uaktualnić zdjęcia z 1 strony? Taka malutka prośba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 jutro to zrobię bo muszę je poszukać a trochę ich tam było dzięki wielkie niestety nie jest taki jaki chciałbym, żeby był no ale może następny będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Spokojnie, od czegoś trzeba zacząć, następny zawsze jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Po to si robi kolejne aby były lepsze. Zresztą każdy ukończony model to zawsze sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 musiałem przerobić wejście włazu towarowego nr.1. Na oryginalną część nakleiłem kawałem płytki polistyrenowej 2mm następnie całość zeszlifowałem. Nie wyszło tak jak chciałem ale efekt jest zadowalający jak dla mnie: oczywiście mimo wszelkich wysiłków otwory nie wyszły równo ;/ a Tu po podświetleniu: widok z mostka: druga mniejsza klatka schodowa wraz z kopułą: pokład szalupowy i kopuła "grand staircase" światłowód spełnił moje oczekiwania odnośnie efektu lamp na ścianach na pokładach: w przyszłości światłowody będą świecić jaśniej, bo będą do nich podczepione diody led oddzielnie. Na razie są po prostu wstawione do środka wszelkie miejsca gdzie są prześwity będą w miarę możliwości zaślepione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grumsha Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 pytanie... co polecacie jako olinowanie ? sznurek z zestawu jest ogólnie za gruby...a nie wiem czy mógłbym go zastąpić... :/ niestety nigdzie nie mogę znaleźć starych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 wrzuć w wyszukiwarkę EZ Fine - EZ Line for Model Plane Rigging nazwa niby sugeruje samoloty ale można z powodzeniem używać do statków, a nic ma wiele ciekawych właściwości - lekko się rozciąga (jest elastyczna) świetnie klei cjanoakryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi