Skocz do zawartości

Volvo Egipt

tofik216

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 13 lat chcę zaprezentować swój drugi model pierwszy mi troszkę nie wyszedł. Nie umię tu trochę wstawiać zdjęć. Więc dzisiaj wstawiam jedno z wystawy z krakowa jak będę wiedział jak się wstawia to wstawię więcej zdjęć.

http://picturepush.com/+twvY

Pogratulować! Drugi model i takie malowanie?! Wystawa? Masz kolego zadatki na Championa Fakt przydałyby się trochę lepsze foty, ale z tego co zobaczyłem to bardzo ładny model. Pozdrawiam

Witaj Tofik

Model przepiękny, ale z racii mojego imienia jestem niewierny Tomasz.

Mam prawie 4 dychy na karku i od wielu lat sklejam modele i wiem ile to wymaga dokładności i sprzętu aby tak skleić i pomalować model. Więc nie chce mi się wierzyć że trzynastolatek bez niczyjej pomocy wykona tak ładnie model i to w dodatku drugi w karierze. Mam dwóch chłopaków w twoim wieku w rodzinie których zaraziłem modelarstwem i wiem że z dokładnością i cierpliwością u nich krucho dlatego trochę powątpiewam w twoje dokonania.

Jeśli się mylę to ogromny szacun i gratulacje dla ciebie, jeśli nie to kłamstwo i tak kiedyś wyjdzie na jaw i odpłaci złem.

Proszę nie obraź się na mnie po prostu taki już jestem.

Jeśli to twoje dzieło to poprosimy o warsztat albo rozpocznij nowy jakiś fajny projekt.

Mimo wszystko gratuluję pięknego modelu

Witaj, popieram opinię Kangurka odnośnie tego, że jest to drugi model. Jeśli miałbyś robić sam ten model, bez niczyjej pomocy, powinien być upaćkany klejem, z popsutymi kalkomaniami i oszczędny w barwy. Szczególnie, że mówimy tutaj o ciężarówkach, a z mojej krótkiej przygody z truckami wynika, że nie są one tak przyjazne modelarzowi, jak samochody. A tutaj jest zdecydowanie za dobrze .

Model jest bardzo ładny i czysto sklejony. Trudno mi ocenić, (zdradź tajemnicę, chociaż mi to na aero wygląda), czy grafika na volvo jest kalkomanią, czy jest namalowana aerografem. Wygląda bardzo ładnie.

Pozdrawiam i zachęcam do zdradzenia tajemnicy, jak to możliwe, że twój drugi model jest tak dobry

Powiem tak nigdy nie robiłem zdjęć z prac ale mam kolejny dobry pomysł na scanię r i wtedy zrobię foty z prac. Jeżeli chodzi o volvo sam wszystko sklejałem a malował mi model Messer w motywy Egipt. Przyznam się ja nie brudzę klejem nawet mój pierwszy model nie był brudny tylko sam malowałem sprayem i malowanie wyszło lipnie i teraz mi maluje Messer ale ja sam sklejam wszystko i niektóre poszczególne części też sam maluję pędzelkiem czy sprayem np. środek volvo malowałem pędzelkiem i niektóre części podwozia też malowałem sprayem.

Pozdrawiam Tofik

Wrzucam dla dowodów mój pierwszy model western star z wystawy z Krakowa który sam robiłem sklejałem i malowałem no fakt lipnie wyszedł ale też czekam na wasze opinię.

PS. Ale fakt przyznajcie nie jest brudny klejem.

http://picturepush.com/+twvV

Hej Tofik

Wiedziałem, dzięki za szczerość i gratuluję twojej części prac choć malowanie Messera jest full wypas jak zawsze.

Daj lepsze fotki z bliska bo model jest cudowny i wszyscy chcemy się mu poprzyglądać.

Co do Westernstara to widać że twoja robota, bardzo ładnie ci wyszedl a schodki na bakach też są trochę nierówno tak samo jak w moim ale co się nad nimi namordowałem to tylko ja wiem

Pozdrawiam

Wiem z tymi schodkami na baku przy western starze naprawdę się też męczyłem i wyszły krzywo.

Tak jak Arek napisał - malowanie robiłem ja ;) Nie zmienia to jednak faktu, że jak na swój wiek, skleił on ten model bardzo poprawnie. Całość kompozycji robi wrażenie, zwłaszcza z malowaną również przeze mnie naczepą w te same motywy

Tak 3maj

Pozdrawiam

Messer

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Od początku miałem przeczucie, że malował messer. Szacun za jego wyczyny z aero ale jak teraz mają inne dzieciaki konkurować z jego modelem? Na każdej imprezie gdzie go wystawi zgarnie co się da w kat. juniorów. Podobnie stało się z modelami Krzysztofa Ceforskiego odsprzedał bądź też dał (nie wiem dokładnie) model dzieciakowi, a on teraz wystawia go na swoje nazwisko. NIE TĘDY DROGA PANOWIE. Większość z nas zaczynała od zera i powoli doskonaliła swoje warsztaty dochodząc do obecnego poziomu swoich możliwości i umiejętności. Każdy kto się zajmuje modelarstwem wie ile trudu kosztuje budowa i malowanie modelu. Tutaj mamy do czynienia - ja tak to odbieram- z modelem "kup i złóż" np z firmy Welly produkują model, malują, pakują w kartonik i nawet dołączają śrubokręt aby go poskręcać. W dodatku "tofik216" nie wyprowadza nas z błędu, iż to nie on malował model, ale wstawia na forum jako swój zrobiony od początku do końca. Jeżeli dalej będzie się tak działo to ja się pytam: "dokąd zmierza modelarstwo?"

• 2 weeks later...
Od początku miałem przeczucie, że malował messer. Szacun za jego wyczyny z aero ale jak teraz mają inne dzieciaki konkurować z jego modelem? Na każdej imprezie gdzie go wystawi zgarnie co się da w kat. juniorów. Podobnie stało się z modelami Krzysztofa Ceforskiego odsprzedał bądź też dał (nie wiem dokładnie) model dzieciakowi, a on teraz wystawia go na swoje nazwisko. NIE TĘDY DROGA PANOWIE. Większość z nas zaczynała od zera i powoli doskonaliła swoje warsztaty dochodząc do obecnego poziomu swoich możliwości i umiejętności. Każdy kto się zajmuje modelarstwem wie ile trudu kosztuje budowa i malowanie modelu. Tutaj mamy do czynienia - ja tak to odbieram- z modelem "kup i złóż" np z firmy Welly produkują model, malują, pakują w kartonik i nawet dołączają śrubokręt aby go poskręcać. W dodatku "tofik216" nie wyprowadza nas z błędu, iż to nie on malował model, ale wstawia na forum jako swój zrobiony od początku do końca. Jeżeli dalej będzie się tak działo to ja się pytam: "dokąd zmierza modelarstwo?"

Trzeba chyba organizatorów na konkursach prosić o dodanie osobnej kategorii, dajmy na to nazywała by się ona "Modele wykonane przez min. dwóch modelarzy", albo coś podobnego i był chyba grało

Cóż za wyrozumiałość forumowiczów, na lotniczych postach został by już objechany za linki do zdjęć.

Model ładny, a tak go zaprezentować nie mozna ?

0rjg.jpg

tcl5.jpg

s6hy.jpg

xvfj.jpg

15ry.jpg

9t74.jpg

s88s.jpg

rtrv.jpg

rd34.jpg

Wszystko jest na forum tylko młodzieży się czytać nie chce

Powtarzam modelik ładny.