Robo Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 ...Przybyłem, zobaczyłem ,zimne piwo piłem Szczecin przywitał mnie gorąco, a żegnał wylewnie ... Foto z relacją ... - od 6.00 rano można było ganiać z aparatem smiało Potem był horror... - i jak tu pracować kapitanie,no jak !? - żaglowiec nie całkiem bazbronny ... - mostów ci u nas dostatek - morskie równouprawnienie... - fanka pewnego żaglowca :P - z taką załogą i na koniec świata ,ale ...porządek musi być - przywitały nas morskie mikrusy - a potem tylko żagle... - przybyli Szwedzi - VIVAT CAROLUS REX ! - Szwedzi [zdobywcy Szczecina] nie byli by sobą ,gdyby nie zakomunikowali,iż nadal walczą o Dominium Maris Battici - Car wysyła zwiad ... - wielcy rywale obok siebie ...aż się prosi zbudować u nas replike ... - wprowadzanie MIR-a ... - portowi pracusie - międzynarodowe blizniaki :P - TAK SIĘ BAWI ,TAK SIĘ BAWI GŁOWACKI !! Czyli nasze morskie orły Zdaje się,że jest to ich popisowy numer,bo nie dam głowy - ale już gdzieś to widziałem .... - wpływa majestat ... - nie mam już sił walczyć z fotosikiem ,,, Norwega mam dość oblukanego - setka fot - na nim tylko byłem ,bo na reszte sił już nie starczyło :( W tropikalnym słońcu godzine lub dłużej stać w kolejce nie dało rady ,a objektów sporo bylo do zwiedzania ! Niestety jednodniowy wypad to za mało by wszystko zobaczyć ... W sumie i tak pykłem 800 fot i moje zapędy zostały skutecznie powstrzymane przez ...czas,tłum i pojemność baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Jutro podepnę swoje foty-jeżeli można. A kolegi foty - no sam mniud/malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Jutro podepnę swoje foty-jeżeli można.A kolegi foty - no sam mniud/malina - oczywiście,że można ! Im więcej fot tym lepiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Dzieki wielkie.Fajnie byc poza krajem i poczuc ten klimat.Bylem pare lat temu na TSR w Waterford.Uwiezcie mi to nie to samo. Dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Te dwie repliki są rewelacyjne. Niestety w Irlandii nie widziałem żadnej takiej na Tall Ships a byłem na trzech. Świetne zdjecia. A były meksykańskie i kolumbijskie olbrzymy, z największymi banderami jakie w życiu widziałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Cd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Super relacje, Panowie ! Ja z racji pracy od rana do późna, a przede wszystkim upałów, zmuszony byłem odpuścić . Na osłodę zostały mi widoki z perspektywy korka na Trasie Zamkowej. Norwega mam dość oblukanego - setka fot - na nim tylko byłem Szczęściarz! Podobno okręt ten kończy swą karierę na morzach i będzie teraz muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Super relacje, Panowie ! Ja z racji pracy od rana do późna, a przede wszystkim upałów, zmuszony byłem odpuścić . Na osłodę zostały mi widoki z perspektywy korka na Trasie Zamkowej. Norwega mam dość oblukanego - setka fot - na nim tylko byłem Szczęściarz! Podobno okręt ten kończy swą karierę na morzach i będzie teraz muzeum. - no to mi się trafiło Alexander von Humboldt - to już nie tamten zielony ,tylko ten zielony ...czyli przybył AvH II nowozbudowany i z białymi żaglami !! Dopiero w domu to zauważyłem Dobrze ,że starego Alexandra widziałem w Gdyni kilka lat temu ... - a tutaj jeszcze kilka fotek, nie żaglowych ale pływających ... http://www.konradus.com/forum/read.php?f=12&i=18086&t=18086&filtr=0&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Szykuje się kolejna wyprawa Ale tym razem chce być tam całą imprezke .... Szczecin po raz trzeci w historii stanie się gospodarzem finału regat wielkich żaglowców, które odbędą się w roku 2017. http://www.mmszczecin.pl/468307/2013/12/19/nie-tylko-the-tall-ships-races--ale-i-maly-final-w--a-takze-nowe-inwestycje-wideo?category=news Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Trzeba się w końcu wybrać Tak z ciekawości, są jakieś różnice między AvH I a AvH II? Poza żaglami oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Trzeba się w końcu wybrać Tak z ciekawości, są jakieś różnice między AvH I a AvH II? Poza żaglami oczywiście Podobno nie ma już zielonych żagli .... I vs II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi