Robo Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 ...Przybyłem, zobaczyłem ,zimne piwo piłem Szczecin przywitał mnie gorąco, a żegnał wylewnie ... Foto z relacją ... - od 6.00 rano można było ganiać z aparatem smiało Potem był horror... - i jak tu pracować kapitanie,no jak !? - żaglowiec nie całkiem bazbronny ... - mostów ci u nas dostatek - morskie równouprawnienie... - fanka pewnego żaglowca :P - z taką załogą i na koniec świata ,ale ...porządek musi być - przywitały nas morskie mikrusy - a potem tylko żagle... - przybyli Szwedzi - VIVAT CAROLUS REX ! - Szwedzi [zdobywcy Szczecina] nie byli by sobą ,gdyby nie zakomunikowali,iż nadal walczą o Dominium Maris Battici - Car wysyła zwiad ... - wielcy rywale obok siebie ...aż się prosi zbudować u nas replike ... - wprowadzanie MIR-a ... - portowi pracusie - międzynarodowe blizniaki :P - TAK SIĘ BAWI ,TAK SIĘ BAWI GŁOWACKI !! Czyli nasze morskie orły Zdaje się,że jest to ich popisowy numer,bo nie dam głowy - ale już gdzieś to widziałem .... - wpływa majestat ... - nie mam już sił walczyć z fotosikiem ,,, Norwega mam dość oblukanego - setka fot - na nim tylko byłem ,bo na reszte sił już nie starczyło :( W tropikalnym słońcu godzine lub dłużej stać w kolejce nie dało rady ,a objektów sporo bylo do zwiedzania ! Niestety jednodniowy wypad to za mało by wszystko zobaczyć ... W sumie i tak pykłem 800 fot i moje zapędy zostały skutecznie powstrzymane przez ...czas,tłum i pojemność baterii Cytuj
plastikk Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Jutro podepnę swoje foty-jeżeli można. A kolegi foty - no sam mniud/malina Cytuj
Robo Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 Jutro podepnę swoje foty-jeżeli można.A kolegi foty - no sam mniud/malina - oczywiście,że można ! Im więcej fot tym lepiej ... Cytuj
wojtas Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Dzieki wielkie.Fajnie byc poza krajem i poczuc ten klimat.Bylem pare lat temu na TSR w Waterford.Uwiezcie mi to nie to samo. Dzieki wielkie. Cytuj
Skoti Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Te dwie repliki są rewelacyjne. Niestety w Irlandii nie widziałem żadnej takiej na Tall Ships a byłem na trzech. Świetne zdjecia. A były meksykańskie i kolumbijskie olbrzymy, z największymi banderami jakie w życiu widziałem? Cytuj
Marcin M. Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Super relacje, Panowie ! Ja z racji pracy od rana do późna, a przede wszystkim upałów, zmuszony byłem odpuścić . Na osłodę zostały mi widoki z perspektywy korka na Trasie Zamkowej. Norwega mam dość oblukanego - setka fot - na nim tylko byłem Szczęściarz! Podobno okręt ten kończy swą karierę na morzach i będzie teraz muzeum. Cytuj
Robo Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Napisano 6 Sierpnia 2013 Super relacje, Panowie ! Ja z racji pracy od rana do późna, a przede wszystkim upałów, zmuszony byłem odpuścić . Na osłodę zostały mi widoki z perspektywy korka na Trasie Zamkowej. Norwega mam dość oblukanego - setka fot - na nim tylko byłem Szczęściarz! Podobno okręt ten kończy swą karierę na morzach i będzie teraz muzeum. - no to mi się trafiło Alexander von Humboldt - to już nie tamten zielony ,tylko ten zielony ...czyli przybył AvH II nowozbudowany i z białymi żaglami !! Dopiero w domu to zauważyłem Dobrze ,że starego Alexandra widziałem w Gdyni kilka lat temu ... - a tutaj jeszcze kilka fotek, nie żaglowych ale pływających ... http://www.konradus.com/forum/read.php?f=12&i=18086&t=18086&filtr=0&page=1 Cytuj
Robo Napisano 30 Maja 2014 Autor Napisano 30 Maja 2014 Szykuje się kolejna wyprawa Ale tym razem chce być tam całą imprezke .... Szczecin po raz trzeci w historii stanie się gospodarzem finału regat wielkich żaglowców, które odbędą się w roku 2017. http://www.mmszczecin.pl/468307/2013/12/19/nie-tylko-the-tall-ships-races--ale-i-maly-final-w--a-takze-nowe-inwestycje-wideo?category=news Cytuj
Forest Napisano 5 Czerwca 2014 Napisano 5 Czerwca 2014 Trzeba się w końcu wybrać Tak z ciekawości, są jakieś różnice między AvH I a AvH II? Poza żaglami oczywiście Cytuj
Robo Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Napisano 6 Czerwca 2014 Trzeba się w końcu wybrać Tak z ciekawości, są jakieś różnice między AvH I a AvH II? Poza żaglami oczywiście Podobno nie ma już zielonych żagli .... I vs II Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi