manas Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Czy ktoś z kolegów moze polecic lub zniechęcic do tej pozycji? http://martola.pl/pl24/page2%252Fsort%257C%252CsortDir%257C%252F Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 Publikacji nie czytałem, a co do autora to oficer wojsk pancernych, bardzo ciekawie polemizował z artykułem "Najlepsze i najgorsze czołgi II wojny światowej" z Militariów XXw. nr 1(4) 2005r. (polemika w numerze 4(7)) Widać, że zna się na temacie nie tylko teoretycznie, ale i z realnej eksploatacji przez niego opisywanych wozów (w polemice pisał właśnie o T-55, atakże T-34 i niuansach ich obsługi prostując tezy z artykułu w sposób nienahalny i sensowny). Wiedzę historyczną też prezentował tam dużą. Tyle mogę powiedzieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Kupiłem ją i jestem w trakcie czytania. Dla pasjonatów bardzo ciekawa pozycja. Spora cześć to fragmenty nie zawsze dostępnych instrukcji. Jednak książka nie jest pisana pod modelarzy. Trochę za mało materiałów zdjęciowo-rysunkowych do wykorzystania przy budowie modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted August 10, 2013 Author Share Posted August 10, 2013 Dziekuję kolegom za opinie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts