manas Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Czy ktoś z kolegów moze polecic lub zniechęcic do tej pozycji? http://martola.pl/pl24/page2%252Fsort%257C%252CsortDir%257C%252F Cytuj
Desaxe Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Publikacji nie czytałem, a co do autora to oficer wojsk pancernych, bardzo ciekawie polemizował z artykułem "Najlepsze i najgorsze czołgi II wojny światowej" z Militariów XXw. nr 1(4) 2005r. (polemika w numerze 4(7)) Widać, że zna się na temacie nie tylko teoretycznie, ale i z realnej eksploatacji przez niego opisywanych wozów (w polemice pisał właśnie o T-55, atakże T-34 i niuansach ich obsługi prostując tezy z artykułu w sposób nienahalny i sensowny). Wiedzę historyczną też prezentował tam dużą. Tyle mogę powiedzieć Cytuj
Jarekk Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Kupiłem ją i jestem w trakcie czytania. Dla pasjonatów bardzo ciekawa pozycja. Spora cześć to fragmenty nie zawsze dostępnych instrukcji. Jednak książka nie jest pisana pod modelarzy. Trochę za mało materiałów zdjęciowo-rysunkowych do wykorzystania przy budowie modelu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi