Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oto w zasadzie mój pierwszy model w 1:35 (nie licząc Tk-3, ale to wieki temu było:)). Plastikami się zająłem ponownie tak na początku roku (zaczynałem od plastików, potem był okres modeli kartonowych i gdy w końcu kupiłem aerograf, znów mnie wzięło na plastiki).

Co do modelu, jest to zestaw Trumpeter'a praktycznie prosto z pudła. Malowany Vallejo i Pactrami, wash z farb olejnych i na koniec pigmenty Padrebooks.

Generalnie działałem trochę po omacku, testując różne metody malowania, postarzania, brudzingu itd, więc wyszło jak wyszło, ale nawet jestem zadowolony:)

Proszę o uwagi n/t modelu i jakieś pomysły jak je popoprawiać i udoskonalić sklejanie, malowanie i brudzing:)

Fotki:

6f04ebba5e7966eam.jpg 32e75f0c5790126em.jpg ff5afd463372ee95m.jpg 7dd85744c2ea19cdm.jpg d8fe50c1a4764e88m.jpg

Pozdrawiam

Kamil

P.S. Nie dokleiłem jeszcze szkła reflektora i nie pomalowałem tylnego światła (tymczasowy brak czerwonej, transparentnej farbki). Na wieży nie ma jednej poręczy, odłamała się przy malowaniu, nie chciałem jej doklejać, żeby nie wyszły plamy z kleju (a vallejo są niestety bardzo wrażliwe na klej)

Napisano

bardzo ladny modelik i super brudzenie, a co do tego oleju na wiezy to postawil bym jakis pojemnik (na olej) obok tej plamy pozdrawiam

Napisano

Bardzo ładnie wykonany model. Wielki plus za ślady eksploatacji.

Gratuluję

• 2 weeks later...
Napisano

Mimo wrodzonej, czy też nabytej rusofobii, ten tank mnie zawsze fascynował!! Niesamowity stalowy potwór!!!

Co do wykonania-szacuneczek

Kilka fajnych patentów(wytarcia przy drabince, czy własnoręczny napis)

Czy ktoś robi ten model w 72 ???

Napisano

Dzięki za opinię:D Również mam uprzedzenie do Rosjan, ale akurat ich czołgi mi się podobają:D

Z tego co się orientuję, to Trumpeter ma KW-2 Big Turret w 1/72 w zapowiedziach na ten rok.

Napisano

Model Kv-2 robi PST, Armo wykonuje również konwersje do KV prototypowego z tą wieżą z obciętymi bokami ,a tak jak napisał KoValus to Trumpeter wypuszcza seryjnego i prototypowego i polecam te modele bo na wypraskach wyglądają obiecująco.Ale pewno najpierw pójdzie Famo z naczepą to będzie hicior.

• 2 years later...
Napisano
Kilka fajnych patentów(wytarcia przy drabince, czy własnoręczny napis)???

A no właśnie ten napis jest najbardziej niepotrzebny, bo nie jest prawdziwy. Po prostu na tych maszynach nie było żadnych napisów.