KoValus Napisano 11 Września 2007 Share Napisano 11 Września 2007 Oto w zasadzie mój pierwszy model w 1:35 (nie licząc Tk-3, ale to wieki temu było:)). Plastikami się zająłem ponownie tak na początku roku (zaczynałem od plastików, potem był okres modeli kartonowych i gdy w końcu kupiłem aerograf, znów mnie wzięło na plastiki). Co do modelu, jest to zestaw Trumpeter'a praktycznie prosto z pudła. Malowany Vallejo i Pactrami, wash z farb olejnych i na koniec pigmenty Padrebooks. Generalnie działałem trochę po omacku, testując różne metody malowania, postarzania, brudzingu itd, więc wyszło jak wyszło, ale nawet jestem zadowolony:) Proszę o uwagi n/t modelu i jakieś pomysły jak je popoprawiać i udoskonalić sklejanie, malowanie i brudzing:) Fotki: Pozdrawiam Kamil P.S. Nie dokleiłem jeszcze szkła reflektora i nie pomalowałem tylnego światła (tymczasowy brak czerwonej, transparentnej farbki). Na wieży nie ma jednej poręczy, odłamała się przy malowaniu, nie chciałem jej doklejać, żeby nie wyszły plamy z kleju (a vallejo są niestety bardzo wrażliwe na klej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Fajny jest ten czołg i brud A ta czrna plama na wieży to wylany olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoValus Napisano 12 Września 2007 Autor Share Napisano 12 Września 2007 A ta czrna plama na wieży to wylany olej hehe, no takie przynajmniej miałem założenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Tylko wyszła troszkę za ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoValus Napisano 12 Września 2007 Autor Share Napisano 12 Września 2007 Bo to bardzo gęsty olej był:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 No wyszla rzeczywiście za ciemno. A ogólne brudzenie to na 5+ jak dla mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 bardzo ladny modelik i super brudzenie, a co do tego oleju na wiezy to postawil bym jakis pojemnik (na olej) obok tej plamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Bardzo ładnie wykonany model. Wielki plus za ślady eksploatacji. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Fajny tank nie ma co, popraw tylko błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Mimo wrodzonej, czy też nabytej rusofobii, ten tank mnie zawsze fascynował!! Niesamowity stalowy potwór!!! Co do wykonania-szacuneczek Kilka fajnych patentów(wytarcia przy drabince, czy własnoręczny napis) Czy ktoś robi ten model w 72 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoValus Napisano 22 Września 2007 Autor Share Napisano 22 Września 2007 Dzięki za opinię Również mam uprzedzenie do Rosjan, ale akurat ich czołgi mi się podobają Z tego co się orientuję, to Trumpeter ma KW-2 Big Turret w 1/72 w zapowiedziach na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Model Kv-2 robi PST, Armo wykonuje również konwersje do KV prototypowego z tą wieżą z obciętymi bokami ,a tak jak napisał KoValus to Trumpeter wypuszcza seryjnego i prototypowego i polecam te modele bo na wypraskach wyglądają obiecująco.Ale pewno najpierw pójdzie Famo z naczepą to będzie hicior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturos1965 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Kilka fajnych patentów(wytarcia przy drabince, czy własnoręczny napis)??? A no właśnie ten napis jest najbardziej niepotrzebny, bo nie jest prawdziwy. Po prostu na tych maszynach nie było żadnych napisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi