andrzejon26 Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Nikt nic nie pisze, szkoda. Gąsienice pobrudziłem pigmentam teraz już się tak bardzo nie świecą ale nadal nie ma na nich śladu rdzy i taki efekt miałem zamiar osiągnąć. Nadal kombinuję jak by tu przyciemnić te zielone wizjery, nałożyłem już dwie warstwy łosza ciemno brązowego ale nie widać efektu, może ma ktos jakiś pomysł jak przyciemnić tą transparętną farbę Humbrol 1325? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 6 Czerwca 2014 Ok, więc może ja napiszę kilka słów. Zacznę od gąsienic. Wszystko ok, tyle tylko, że nie widać na nich jakiegokolwiek zabrudzenia. Jesli mogę coś zaproponować to mix pigmentu z gipsem i takim rzadkim bym je przesmarował. Nadmiar bym wydmuchał aero. To na pewno by uspokoiło srebrzenie i dodatkowo by przybrudziło ale bez zatykania ich niepotrzebnie. Co zaś się tyczy wizjera to jest bardzo świeży :-) Możliwe, że suchy pigment by go troszkę ostudził. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 7 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2014 A teraz kilka fotek w świetle dziennym, gąsienice troszkę przybrudzone ale tylko troszkę. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Zdjecie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 7 Czerwca 2014 Share Napisano 7 Czerwca 2014 Bardzo fajny model, osobiście bym bardziej brudził i obijał, ale jak kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2014 Na tym kończę moje zmagania ze Stugiem. Link do galerii: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=43932 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Jest fajny , podosadzal bym trawy przy gasiennicach ijakieswyrwane kepki w nich. Sorry za pisownie ale nie mam polskiego slownika w tym kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi