Barthass Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 W tym wątku podajemy linki oraz tytuły publikacji pomocnych przy budowie modeli w ramach projektu grupowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Witam. Od czegoś trzeba zacząć więc proponuję wszystkim uczestnikom projektu, ale oczywiście pozostałym również dwuczęściowy film wyprodukowany przez TVP pt. Pojazdy Powstańczej Warszawy. Film przedstawia zakres pojazdów stosowanych przez Powstańców, ich historię i użycie bojowe. Oto linki; cz.1. http://www.youtube.com/watch?v=J63tSMcdLkk cz.2. http://www.youtube.com/watch?v=5Ey74Ywwa4s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Mały off top ale czy tylko mi się wydaje ,że na większości forów jest cisza i nic się nie dzieje? W ogóle ostatnio jakiś deficyt dobrych modeli, same nudy... Albo ja mam za wysokie wymagania ale nawet na armoramie jest suchota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Mały off top ale czy tylko mi się wydaje ,że na większości forów jest cisza i nic się nie dzieje? Nie wydaje Ci się. Co roku tak jest o tej porze. Koniec wakacji, początek roku szkolnego. Ludzie zajęci przyziemnymi sprawami. Ale niebawem rozkręci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Z literatury jaką sam posiadam na temat Pojazdów Powstania Warszawskiego pragnę wymienić "Pojazdy Armii Krajowej w Powstaniu Warszawskim" autor Jan Tarczyński wyd. WKŁ 1994 "Kubuś" Pancerka Powstańczej Warszawy" autor Jan Tarczyński wyd.ZP Grupa 2008 -magazyn Militaria XX wieku nr 2 (sierpień wrzesień 2004) i 4 /7/ (lipiec-sierpień 2005) interesujący temat na temat Panter Powstania Warszawskiego. -magazyn Militaria XX wieku nr 5 /14/ ( wrzesień-październik 2006) Powstańczy Kubuś -magazyn Militaria XX wieku nr6/15/ ( listopad - grudzień 2006) Szary Wilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Gumowy, a ta pozycja Taczyńskiego w rozdziale o samochodach sanitarnych ma jakieś przyzwoite zdjęcia/plany? Bo nie wiem, czy warto kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Ogólnie rozdział jest opisowy, jednak w całej pozycji jest kilka, kilkanaście zdjęć pojazdów "sanitarnych". Ogólnie pozycja bardzo fajna. Nie tak dawno widziałem na aledrogo za cenę poniżej 10 zeta więc warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Gumowy, a ta pozycja Taczyńskiego w rozdziale o samochodach sanitarnych ma jakieś przyzwoite zdjęcia/plany? Bo nie wiem, czy warto kupować. Książkę warto kupić. Godna polecenia. Co do pojazdów sanitarnych to lepiej zrobić stopklatki z filmów do których linki podałem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Co do Kubusia to jeszcze; Antoni Ekner samochód pancerny "Kubuś"1944 Zdecydowanie najlepsze opracowanie tego pojazdu, tyle że trudno dostępne.I tu moje podziękowania dla Gajowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Temat dla chcących zbudować replikę "KUBUSIA" bardzo fajne zdjęcia egzemplarza z MWP czyli oryginału. http://www.plastikowe.pl/galerie/samochod-pancerny-kubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam, Koledzy poproszę o opinię. Chciałbym podjąć się wykonania "Chwata". Czy model Academy : http://www.mojehobby.pl/products/Jagdpanzer-38-t-Hetzer-Early-Version-3509209.html jest w miarę przyzwoity i warto nad nim popracować?. Ktoś ma może doświadczenia z nim?. Bedę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Kwietnia 2014 Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam,Koledzy poproszę o opinię. Chciałbym podjąć się wykonania "Chwata". Czy model Academy : http://www.mojehobby.pl/products/Jagdpanzer-38-t-Hetzer-Early-Version-3509209.html jest w miarę przyzwoity i warto nad nim popracować?. Ktoś ma może doświadczenia z nim?. Bedę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Jarek Ok, już co nieco znalazłem temat nieauktualny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi