razer Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Witam Zakupiłem przez net hetzera. Kupując chciałem hetzera z armatą. Zamiast tego dostałem cuś takiego: http://www.jadarhobby.pl/academy-13277-jagdpanzer-38t-hetzer-prague-1945-135-p-35059.html Dla mnie taki hetzer to jak bokser bez spodenek. Zamówiłem już armate do niego. Pytanie tylko czy będzie pasować??Miał ktoś już styczność z tym hetzerem z kmem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 armata to nie wszystko, ciężko będzie znaleźć Saukopfblende czyli zewnętrzną osłonę działa. może zrób takiego, jest to jeden z ciekawszych Hetzerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 W sumie bardzo ładny model, zwłaszcza że ma piękne malowanie, kiedyś zastanawiałem się nad wykonaniem takowego tyle że w skali 1/72 w oparciu o zestaw UM, jedyny feler to brak kalki do tego pojazdu w tej skali. Byłby fajny obok naszego "Chwata". Na twoim miejscu robił bym tego z uwagi na jego nie tuzinkowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Artek - kalki w 72 są : http://www.jadarhobby.pl/bison-decals-72034-czech-hetzers-in-prague-1945-172-p-23043.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razer Napisano 19 Września 2013 Autor Share Napisano 19 Września 2013 Po bliższych oględzinach zauważyłem że w pudełku jest też elementy z typowego hetzera czyli armata i takie tam inne. Po prostu Academy nie chciało się robić nowego modelu od nowa więć wykorzystali części od zwykłego hetzera i dołożyli troche nowych. Taki misz masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Zrób Czecha - "zwykłych" Hetzerów jest od ... - no w każdym razie dużo ich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Dzięki Hiwis teraz są, ale pomyślę na przyszłość, Tego Bison detals, dobrze było by kupić z kimś na spółkę bo i tak wykorzystam ewentualnie jedną kalkę. Razer ja bym się ani chwili nie zastanawiał tylko robił tego z Powstania, jest śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razer Napisano 19 Września 2013 Autor Share Napisano 19 Września 2013 Zastanowie się jeszcze. Troche mi szkoda tej armaty bo nie mam w swojej kolekcji jeszcze żadnego hetzera. A czy Chwat to był zwykły Hetzer z działem czy jak ten czech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Tego Bison detals, dobrze było by kupić z kimś na spółkę ... o widzisz - i to jest słuszna koncepcja, jestem za tą spółką - pogadamy jeszcze o tym "Chwat" to "zwykły" Hetzer ale nie pamiętam która wersja - ktoś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eman Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 very nice post i like this forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 A czy Chwat to był zwykły Hetzer z działem czy jak ten czech? Chwat to typowy niszczyciel czołgów Hetzer tyle że pochodzący z wczesnej serii produkcyjnej. Ten z Academy przedstawia późną wersję produkcyjną główne różnice to zastosowanie innych kół napinających oraz inne tłumiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 [...] Zamówiłem już armate do niego. Pytanie tylko czy będzie pasować??Miał ktoś już styczność z tym hetzerem z kmem? Jeśli to lufa od RB Model to będzie pasowała ale trzeba co nieco pogłębić otwór w osłonie działa tak by po przymiarce wystawała na tę samą długość co lufa z zestawu. Nie będzie zaś potrzebny do niczego metalowy cylinder z produktu RB. A czy Chwat to był zwykły Hetzer z działem czy jak ten czech? Chwat to typowy niszczyciel czołgów Hetzer tyle że pochodzący z wczesnej serii produkcyjnej. Ten z Academy przedstawia późną wersję produkcyjną główne różnice to zastosowanie innych kół napinających oraz inne tłumiki. Jest jeszcze jedna znana mi różnica - właśnie związana z działem. Chwat miał działo z wczesnych serii z gwintem na końcu lufy. Działo zdaje się było zapożyczone a innego pojazdu pancernego i tam gwint służył do zamontowania hamulca wylotowego. W hetzerach nie był potrzebny więc nie był montowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 No to masz wszystkie niejasności wyjaśnione , a wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi