razer Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Witam Zakupiłem przez net hetzera. Kupując chciałem hetzera z armatą. Zamiast tego dostałem cuś takiego: http://www.jadarhobby.pl/academy-13277-jagdpanzer-38t-hetzer-prague-1945-135-p-35059.html Dla mnie taki hetzer to jak bokser bez spodenek. Zamówiłem już armate do niego. Pytanie tylko czy będzie pasować??Miał ktoś już styczność z tym hetzerem z kmem? Cytuj
Andrzej_LK Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 armata to nie wszystko, ciężko będzie znaleźć Saukopfblende czyli zewnętrzną osłonę działa. może zrób takiego, jest to jeden z ciekawszych Hetzerów. Cytuj
gumowy01 Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 W sumie bardzo ładny model, zwłaszcza że ma piękne malowanie, kiedyś zastanawiałem się nad wykonaniem takowego tyle że w skali 1/72 w oparciu o zestaw UM, jedyny feler to brak kalki do tego pojazdu w tej skali. Byłby fajny obok naszego "Chwata". Na twoim miejscu robił bym tego z uwagi na jego nie tuzinkowość Cytuj
hiwis Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Artek - kalki w 72 są : http://www.jadarhobby.pl/bison-decals-72034-czech-hetzers-in-prague-1945-172-p-23043.html Cytuj
razer Napisano 19 Września 2013 Autor Napisano 19 Września 2013 Po bliższych oględzinach zauważyłem że w pudełku jest też elementy z typowego hetzera czyli armata i takie tam inne. Po prostu Academy nie chciało się robić nowego modelu od nowa więć wykorzystali części od zwykłego hetzera i dołożyli troche nowych. Taki misz masz. Cytuj
hiwis Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Zrób Czecha - "zwykłych" Hetzerów jest od ... - no w każdym razie dużo ich jest Cytuj
gumowy01 Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Dzięki Hiwis teraz są, ale pomyślę na przyszłość, Tego Bison detals, dobrze było by kupić z kimś na spółkę bo i tak wykorzystam ewentualnie jedną kalkę. Razer ja bym się ani chwili nie zastanawiał tylko robił tego z Powstania, jest śliczny Cytuj
razer Napisano 19 Września 2013 Autor Napisano 19 Września 2013 Zastanowie się jeszcze. Troche mi szkoda tej armaty bo nie mam w swojej kolekcji jeszcze żadnego hetzera. A czy Chwat to był zwykły Hetzer z działem czy jak ten czech? Cytuj
hiwis Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 Tego Bison detals, dobrze było by kupić z kimś na spółkę ... o widzisz - i to jest słuszna koncepcja, jestem za tą spółką - pogadamy jeszcze o tym "Chwat" to "zwykły" Hetzer ale nie pamiętam która wersja - ktoś podpowie. Cytuj
gumowy01 Napisano 19 Września 2013 Napisano 19 Września 2013 A czy Chwat to był zwykły Hetzer z działem czy jak ten czech? Chwat to typowy niszczyciel czołgów Hetzer tyle że pochodzący z wczesnej serii produkcyjnej. Ten z Academy przedstawia późną wersję produkcyjną główne różnice to zastosowanie innych kół napinających oraz inne tłumiki. Cytuj
Sławko Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 [...] Zamówiłem już armate do niego. Pytanie tylko czy będzie pasować??Miał ktoś już styczność z tym hetzerem z kmem? Jeśli to lufa od RB Model to będzie pasowała ale trzeba co nieco pogłębić otwór w osłonie działa tak by po przymiarce wystawała na tę samą długość co lufa z zestawu. Nie będzie zaś potrzebny do niczego metalowy cylinder z produktu RB. A czy Chwat to był zwykły Hetzer z działem czy jak ten czech? Chwat to typowy niszczyciel czołgów Hetzer tyle że pochodzący z wczesnej serii produkcyjnej. Ten z Academy przedstawia późną wersję produkcyjną główne różnice to zastosowanie innych kół napinających oraz inne tłumiki. Jest jeszcze jedna znana mi różnica - właśnie związana z działem. Chwat miał działo z wczesnych serii z gwintem na końcu lufy. Działo zdaje się było zapożyczone a innego pojazdu pancernego i tam gwint służył do zamontowania hamulca wylotowego. W hetzerach nie był potrzebny więc nie był montowany. Cytuj
gumowy01 Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 No to masz wszystkie niejasności wyjaśnione , a wybór należy do Ciebie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi