Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Zaczęłam sklejać model T 34/85 Dragona w skali 1:35. Jest to mój pierwszy poważny model, który dostałam od mojego chłopaka, który sam już od kilku lat skleja modele i wkręcił mnie w to hobby Model zamierzam zrobić w malowaniu białoruskim. Jeśli ktoś posiadałby fotki teciaka w takim malowaniu lub wiedziałby gdzie mogę takie znaleźć bardzo bym była wdzięczna

Pierwsze zdjęcia przedstawiające aktualny stan modelu:

th_DSCF3863_zpsa12c1109.jpg th_DSCF3864_zps775489e3.jpg th_DSCF3865_zpse2a5eae5.jpg th_DSCF3866_zps1eb92557.jpg

Bardzo chętnie przyjmę krytykę, ewentualne pochwały oraz dobre rady odnośnie sklejania tego modelu

Edytowane przez Gość
Napisano

No, no. Panie w takim hobby to rzadkość.

Jeżeli chodzi o zdjęcia to chyba będzie ciężko, bo również szukałem i nic nie znalazłem. Jak coś znajdę to podeślę.

Napisano

Nie jestem pewien. Z pośród wszystkich zdjęć na moim dysku znalazłem te. Najprawdopodobniej należały właśnie do wojsk białoruskich.

crju.jpg

r7fd.jpg

bm2v.jpg

A zaglądać będę bo t-34 to mój ulubiony czołg ze wszystkich teciaków.

Napisano

No też uwielbiam 85 Zdjęć co prawda nie mam, ale będę obserwował warsztat, bo sam chcę skleić Teciaka w tej skali

Jedziesz

Napisano

witam

będę tu zaglądał bo jestem bardzo ciekaw efektu końcowego tegoż projektu

tetka to bardzo przyjemny czołg i ciekawy modelik, a z ręki takiej osoby na pewno będzie dopieszczony

dragon to dobry wybór, pamiętaj jednak że żaden model nie jest pozbawiony błędów i zawsze jest co przerabiać i dorabiać

z niecierpliwością czekam na postepy

Napisano

Dajesz, dajesz z tym teciakiem. Podpatrzę sobie co tam wykombinujesz, bo T-34 to ciekawy temat.

PS: Model wyjściowy to Dragon 6266?

Napisano

Dawno tu nie zaglądałem, a tu proszę zaskoczenie i to jakie miłe. Wdarł się jednak pewien błąd myślowy. Co rozumiecie pod pojęciem "malowania białoruskiego" i "wojsk białoruskich"? Białoruś powstała jako "niepodległe" państwo dopiero w roku 1991. Chodzi zapewne o Fronty Białoruskie? Podczas wojny istniały trzy Fronty Białoruskie 1, 2 i 3. Zupełnie nie rozumiem braku fotek T-34/85 ze składów tych frontów. Jest ich niesamowite mnóstwo! Uogólniając oczywiście wszystkie T-34/85 z okolic Berlina czy też działające w centralnym kierunku natarcia pochodzą z 1 Frontu Białoruskiego. Wszystko co walczyło na Pomorzu czy tzw. Prusach Wschodnich to 2 i 3 Front Białoruski. Zatem zarówno w internecie jak i licznych publikacjach fotek jest naprawdę mnóstwo.

Napisano
Dajesz, dajesz z tym teciakiem. Podpatrzę sobie co tam wykombinujesz, bo T-34 to ciekawy temat.

PS: Model wyjściowy to Dragon 6266?

Jak tylko będzie chwilka czasu to wezmę się dalej za teciaka i wrzucę nowe fotki:) Model wyjściowy to Dragon 6319 ;)

Dawno tu nie zaglądałem, a tu proszę zaskoczenie i to jakie miłe. Wdarł się jednak pewien błąd myślowy. Co rozumiecie pod pojęciem "malowania białoruskiego" i "wojsk białoruskich"? Białoruś powstała jako "niepodległe" państwo dopiero w roku 1991. Chodzi zapewne o Fronty Białoruskie? Podczas wojny istniały trzy Fronty Białoruskie 1, 2 i 3. Zupełnie nie rozumiem braku fotek T-34/85 ze składów tych frontów. Jest ich niesamowite mnóstwo! Uogólniając oczywiście wszystkie T-34/85 z okolic Berlina czy też działające w centralnym kierunku natarcia pochodzą z 1 Frontu Białoruskiego. Wszystko co walczyło na Pomorzu czy tzw. Prusach Wschodnich to 2 i 3 Front Białoruski. Zatem zarówno w internecie jak i licznych publikacjach fotek jest naprawdę mnóstwo.

W mojej instrukcji jest 6 wariantów malowania, a ja po prostu wybrałam takie oto malowanie:

dr6319pic.gif

4th Guards Tank Brig., 2nd Guards Tank Corps, Byelorussia 1944 in overall green

Oczywiście znajduje się również malowanie 3 frontu białoruskiego ale jest to malowanie zimowe, a jak na razie z moim małym doświadczeniem nie chcę się bawić w coś takiego ;)

Co do fotek to owszem z tych frontów, o których piszesz jest ich dużo, ale jeśli chodzi o malowanie, które powyżej przedstawiłam to nie znalazłam jeszcze takich zdjęć.

• 1 month later...