kamil83 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Witam! Prezentuję Wam ostatnią moja pracę. Glównym bohaterem scenki jest M-ATV w polskiej wersji. Zapraszam do oglądania i oceniania: Warsztat: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Za tematykę dioramki i wykonanie masz mega-plusa, gratulacje! Bardzo fajnie widzieć dobrą dioramkę współczesnego Wojska Polskiego w boju Jedyne co mi się mniej podoba to malowanie kamo mundurów, przez użyte kolory i słabo widoczny charakterystyczny wzór "pantery" wyglądają bardziej jak włoscy żołnierze niż nasi - ale na tle świetnej całości to drobiazg, o który czepiam się jedynie jako "figurkowiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Dzięki za opinię. Niestety słabo znam się na figurantach. Miałem straszny problem z pomalowaniem figurantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Bardzo ciekawy temat, a jak na moje standardy figurek to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Straszny kontrast między samochodem jak po dachowaniu a nówką M-ATV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal.tbg Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Można by jeszcze bardziej przykurzyć opony pojazdów. Odnośnie pick-upa to fakt, trochę za bardzo zużyty. Jeżdżę po Afganie od pół roku z okładem i choć faktycznie stan techniczny tamtejszych pojazdów częstokroć woła o pomstę do nieba, to tak obitego samochodu jeszcze nie widziałem. Niemniej jednak za temat i wykonanie należą się brawa. Jeszcze mała uwaga: Brakuje figurki gunnera przy NSW. Na patrolach niedopuszczalne jest by to stanowisko pozostawało puste. Możesz również rzucić na pakę M-ATV pudła z MRE i zgrzewki wody mineralnej, bo zawsze wozi się tego dużo na pojazdach, a także "zaśmiecić" trochę pobocze drogi. Afganistan to potwornie zaśmiecony kraj. Pozdrawiam z XIII zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Rafale dzięki za komentarz. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna, w końcu jesteś w centrum wydarzeń. W zasadzie korzystałem w większości z fotek Pana Ogdowskiego. Trochę przesadziłem z Toyotą, ale tak jak wspomniałeś stan techniczny tamtejszych pojazdów jest marny. Oglądałem fotki oryginałów, ale trochę mnie poniosło. Może jeszcze coś wrzucę na pakę. Niestety z gunnerem będzie problem. Właz już zamknąłem. Raczej już nie będę zbyt wracał do tematu emtiwi. Może w przyszłości zajmę się jakimś MRAP-em. Narazie przymierzam się do budowy M1043A2 i wiem, że ten pojazd zajmie mi bardzo duzo czasu. Jeszcze raz dzięki wszystkim za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Hey gdybyś potrzebował jakiś foteczek odnośnie polskiego PKW w afganie śmiało pisz Fajna akcja ogólnie tez robiłem 1 figuranta na tym forum https://www.facebook.com/profile.php?id=100001711840965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi