Skocz do zawartości

Yamashiro 1/700 Fujimi

witek@

Rekomendowane odpowiedzi

Tradycyjnie już dla niedzieli aktualizacja tematu. Nadal Walczę z drobnicą na pokładzie choć nie pominąłem też innych elementów.W zasadzie nie ma co pokazywać ale aby niedzielnej tradycji stało się za dość :

eiyv.JPG

1e87.jpg

8z40.jpg

bmtn.jpg

aqk4.jpg

d30e.JPG

• Odpowiedzi 205
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Szybka aktualizacja.Wymęczyłem wieże artylerii głównej.Powoli zbliżamy się do finiszu.No może przesadziłem z tym finiszem ale na pewno jest już z górki.

qwwm.jpg

kpvi.JPG

mjdq.jpg

bxc0.jpg

Będziesz jeszcze waszował ?

Poza tym jest świetnie !!

Tak,Wczoraj waszowałem dwie wieże artylerii. Zostawiam to do oceny przy świetle dziennym na weekend. Generalnie cały okręt będzie waszowany.

• 4 weeks later...

Waszuje sobie bestię.....rozstrzygam dylemat nazwy czyli gdzie ją nanieść rufa obie burty czy burta tył.....do tego dorabiam skrzynki na amunicję 25mm no i czekam za przesyłką z żywicznymi lornetami. jak coś się ruszy co będzie widać doskonale na fotografii to zapewne się podzielę wrażeniami.

Super,że jeszcze ktoś tu zagląda.Owszem zaniedbałem relację ale wiecie jak to jest koniec roku kocioł w domu jeszcze większy w pracy i efekt gotowy.Coś tam z drobnicy zrobiłem i nawet potraktowałem farbą :

hvmj.jpg

3vit.jpg

u9xo.jpg

Tu pastwiłem się nad masztem.Chyba nowa technologia robienia sznurków przypadła mi do gustu.Dzięki Blacman należy się za patent 12 letnia nalewka na myszach ;-)

gwcz.jpg

9f1r.jpg

Udało mi się nie zapomnieć o nazwie okrętu na rufie.Nie wiem czy w 44 wszystkie okręty IJN posiadały takową.Mało tego nie mam pewności czy kolor biały jest odpowiedni.Nie mniej jednak mi się podoba i tak już będzie

nkzt.jpg

W końcu zabrałem się za drobnicę i umieściłem to wszystko na nadbudówce.Brakuje tylko jeszcze kilku materacy czy też zwiniętych hamaków .Tu niestety nie mogę pochwalić sklepu w którym to kupiłem bo przesyłka idzie długo.No chyba,że na cle ją przetrzymują.

yjz6.jpg

3s1l.jpg

e6go.jpg

o2cz.jpg

Pięknie wychodzi

A te sznurki na maszcie wg pomysły Blacmena to co to jest, bo wśród sporej ilości pomysłów, jakoś nie zanotowałem tego .... ?

Drucik nawojowy 0,05mm

fajnie idzie!

nadbudówki na kutrach na brązowo to jakoś specjalnie tak? nie powinny być szare?

Generalnie na tych kutrach nadbudówki te pokrywane były bądź nawet wykonane z mahoniu i chciałem ten kolor zachować.W czasie wojny często ten mahoń pokrywano farbą szarą albo w trakcie napraw wymieniano zniszczone kutry gdzie w ramach wojennej rzeczywistości zamiast mahoniu występowała blacha .Oczywiście ze sterówką się zapędziłem i ona powinna być szara co niebawem poprawię ;-)

Pytałem, bo na focie z groszem linki są luźne, a na następnej naciągnięte. W takim razie napisz, jak je naciągnąłeś ?

Pytałem, bo na focie z groszem linki są luźne, a na następnej naciągnięte. W takim razie napisz, jak je naciągnąłeś ?

Normalnie,czyli odkleiłem i dokleiłem ponownie.