witek@ Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Tradycyjnie już dla niedzieli aktualizacja tematu. Nadal Walczę z drobnicą na pokładzie choć nie pominąłem też innych elementów.W zasadzie nie ma co pokazywać ale aby niedzielnej tradycji stało się za dość : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkemot Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Pięknie to wygląda Kable demagnetyzacyjne były już na wyprasce kadłuba, czy kleiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Pięknie to wygląda Kable demagnetyzacyjne były już na wyprasce kadłuba, czy kleiłeś Były na wyprasce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2013 Szybka aktualizacja.Wymęczyłem wieże artylerii głównej.Powoli zbliżamy się do finiszu.No może przesadziłem z tym finiszem ale na pewno jest już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 pyszny dzióbek.... piękny będzie - czekam na finał i już nie przeszkadzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Wnętrza luf artylerii głównej się świecą troszkę czy to wina mojego monitora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Będziesz jeszcze waszował ? Poza tym jest świetnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Wnętrza luf artylerii głównej się świecą troszkę czy to wina mojego monitora? Z monitorem i twoim wzrokiem wszystko ok.Tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Będziesz jeszcze waszował ? Poza tym jest świetnie !! Tak,Wczoraj waszowałem dwie wieże artylerii. Zostawiam to do oceny przy świetle dziennym na weekend. Generalnie cały okręt będzie waszowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 ... co tam w stoczni słychać ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Waszuje sobie bestię.....rozstrzygam dylemat nazwy czyli gdzie ją nanieść rufa obie burty czy burta tył.....do tego dorabiam skrzynki na amunicję 25mm no i czekam za przesyłką z żywicznymi lornetami. jak coś się ruszy co będzie widać doskonale na fotografii to zapewne się podzielę wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Prześledziłem cały wątek, jestem pod wieeeeelkim wrażeniem, z niecierpliwością oczekuje efektu końcowego. Pozdrawiam. ps. dzieki takim relacjom tacy jak ja, mogą sie bardzo dużo nauczyć, dzieki Wiitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Super,że jeszcze ktoś tu zagląda.Owszem zaniedbałem relację ale wiecie jak to jest koniec roku kocioł w domu jeszcze większy w pracy i efekt gotowy.Coś tam z drobnicy zrobiłem i nawet potraktowałem farbą : Tu pastwiłem się nad masztem.Chyba nowa technologia robienia sznurków przypadła mi do gustu.Dzięki Blacman należy się za patent 12 letnia nalewka na myszach ;-) Udało mi się nie zapomnieć o nazwie okrętu na rufie.Nie wiem czy w 44 wszystkie okręty IJN posiadały takową.Mało tego nie mam pewności czy kolor biały jest odpowiedni.Nie mniej jednak mi się podoba i tak już będzie W końcu zabrałem się za drobnicę i umieściłem to wszystko na nadbudówce.Brakuje tylko jeszcze kilku materacy czy też zwiniętych hamaków .Tu niestety nie mogę pochwalić sklepu w którym to kupiłem bo przesyłka idzie długo.No chyba,że na cle ją przetrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 5 Stycznia 2014 Pięknie wychodzi A te sznurki na maszcie wg pomysły Blacmena to co to jest, bo wśród sporej ilości pomysłów, jakoś nie zanotowałem tego .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 Pięknie wychodzi A te sznurki na maszcie wg pomysły Blacmena to co to jest, bo wśród sporej ilości pomysłów, jakoś nie zanotowałem tego .... ? Drucik nawojowy 0,05mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Ja też używam tego drutu do olinowania, ale ogólnie to uważam że nie ma chyba idealnego materiału do olinowania, każdy ma jakieś "ale" Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 fajnie idzie! nadbudówki na kutrach na brązowo to jakoś specjalnie tak? nie powinny być szare? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2014 fajnie idzie! nadbudówki na kutrach na brązowo to jakoś specjalnie tak? nie powinny być szare? Generalnie na tych kutrach nadbudówki te pokrywane były bądź nawet wykonane z mahoniu i chciałem ten kolor zachować.W czasie wojny często ten mahoń pokrywano farbą szarą albo w trakcie napraw wymieniano zniszczone kutry gdzie w ramach wojennej rzeczywistości zamiast mahoniu występowała blacha .Oczywiście ze sterówką się zapędziłem i ona powinna być szara co niebawem poprawię ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Super,że jeszcze ktoś tu zagląda. Pewnie, że zagląda i nawet czeka z niecierpliwością na dalsze prace Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Ten drucik, to jakiś termokurczliwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Ten drucik, to jakiś termokurczliwy ? Nie,zwykły miedziany drucik.Na oku mam jeszcze molibdenowy czy coś w ten deseń ale na razie dojrzewam do zakupu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Pytałem, bo na focie z groszem linki są luźne, a na następnej naciągnięte. W takim razie napisz, jak je naciągnąłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Pytałem, bo na focie z groszem linki są luźne, a na następnej naciągnięte. W takim razie napisz, jak je naciągnąłeś ? Normalnie,czyli odkleiłem i dokleiłem ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 A ja glupi kupilem w trakcie tej relacji Fuso z dodatkami...... Co ja zrobilem ..... Przeciez nie pociagne tak ..... Nie mam tylko nano dredow . Czekam na paczke i sie zastanawiam czy warto to dokupowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Moim zdaniem warto. Kupiłem w 1999.jp po dwa komplety 3 , 2 , pojedynczych działek 25mm do okrętów japońskich i uważam że są świetnie wykonane. Lepiej prezentują się niż blaszane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi