Kriston Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Witam Przedstawiam model Stuga w malowaniu zimowym ze Stg Abt 209, w latach 1943-1944, z frontu wschodniego. Cytuj
Desaxe Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Bardzo ładny sztug kozacko się prezentuje z tymi gąskami Cytuj
rhinoceros Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Nieźle... Byłoby "nieźlej" gdybyś fotografował z nieco innym tłem i odpowiednimi nastawami... A w ogóle: obicia ciekawe- tylko obija Ci się środkowa część powierzchni, a co z krawędziami pojazdu i wyposażenia? Pozdrawiam! Cytuj
Kriston Napisano 8 Października 2013 Autor Napisano 8 Października 2013 Dałem ciemniejsze tło żeby lepiej było widać biały, fotki robione amatorsko, nie mam dobrego sprzętu fotograficznego, model nie tyle jest poobijany co chciałem pokazać schodzenie białego koloru maskującego, a przez gąski właśnie padło na kamuflaż zimowy bo też mnie urzekły te winterketteny ;) Cytuj
Amadem Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 Bardzo fajny Stug. Faktycznie może miejscami przydałyby się lekkie obicia na krawędziach, ale mi się podoba. Chyba sam w końcu złoże coś z Winter lub Ostkettenami . BTW czym robiłeś to żółte błotko na wannie między kołami? Cytuj
Kriston Napisano 10 Października 2013 Autor Napisano 10 Października 2013 To żółte błotko to mix pasty piaskowej pigmentów i farb olejnych, najpierw pasta później żółto brązowe pigmenty i na to wszystko wash z olejnej light mud i dark mud tak to mniej więcej powstało ;) Cytuj
Krisownia Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 Przyjemny w odbiorze, co jest słabe to: - narzędzia i same fendery za mało zróżnicowane, przydałoby się więcej odrapań, zacieków, akcentów rdzy, śladów ekspolatacji, - klocek drewniany klasyka wygląda jak pudełko po butach niestety, - te plamki z oleju nienaturalne, takie nieśmiałe. Ogólnie fajny model bez większych wpadek, powyższe uwagi dotyczą detali i są tylko na przyszłość, także luz. Dałbym 7/10 Cytuj
Kriston Napisano 10 Października 2013 Autor Napisano 10 Października 2013 Dzięki Krisownia za komentarz i uwagi wezmę to pod uwagę przy budowie kolejnych modeli. Cytuj
bazylms Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 Jak pisał kolega wyżej - troszke nudnawo tylko z tym białym. Ale ogólnie prezentuje się dobrze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi