Inskript Napisano 9 Maja 2014 Autor Share Napisano 9 Maja 2014 Witam. Szkołę skończyłem, maturę napisałem- pora wrócić do większych modelarskich zadań. W między czasie od ostatniej aktualizacji dłubałem trochę przy Mercedesie. Zawieszenie jest gotowe, dopieszczałem lakier. Zostały mi do zrobienia 2-3 elementy do skończenia silnika. Jestem w trakcie naprawiania odprysku lakieru na błotniku. Nie będę wrzucał wszystkich zdjęć z prac od stycznia, bo to bez sensu. Pokażę to co zrobiłem ostatnio. Wydech. W końcówkach układu wydechowego wyryłem otwory. Efekt bardzo mnie zadowala. A na takim etapie jest model obecnie (silnik NIE wklejony): (kliknij aby otworzyć duże zdjęcie) Zamierzam ukończyć ten model na konkurs w Chełmży w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 Mam trochę do nadgonienia z warsztatem. Na szczęście matury napisałem genialnie więc mam 'spokój umysłu' Tymczasem zaczęło się dziać więcej w MB. Silnik praktycznie gotowy. Po milionie prób malowania pokrywy zaworów w końcu jakoś to wyszło. W komorze silnika jest do zrobienia jeszcze parę rzeczy, ale to trochę później. Zacząłem wnętrze. Zdjęcia: Zabrałem się za wnętrze: I przymiarki 'paneli bocznych'. Lewy rozcięty, bo maska będzie otwarta z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Wkład pracy się opłacił, jest o wiele lepiej niż u revlla, wygląda porządnie Ps. Gratuluje świetnie zdanej matury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Gratulacje ze zdania matury . A model jest świetny , kawal dobrej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Po milionie prób malowania pokrywy zaworów w końcu jakoś to wyszło. Ja też dołączam się do gratulacji. Ale cieszy mnie jeszcze to, że nie zadowalasz się pierwszym uzyskanym efektem, tylko powtarzasz tak długo, że lepiej już nie może być. Prace się może przez to trochę dłużą, ale za to model znacznie na tym zyskuje. Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Gratulacje ze zdania matury . A model jest świetny , kawal dobrej roboty . x2, nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Witam, dziękuję wszystkim za miłe słowa. Jak już wspomniałem wcześniej zabrałem się za wnętrze. Robiłem pseudo flock metodą na mąkę, zaszpachlowałem conieco... Dorobiłem też paski których dopatrzyłem się na zdjęciach oryginału... Ale stwierdziłem że zarówno paski są za grube jak i podłoga "mączna" nierówna, brzydka i w ogóle mi się nie podoba. Będe robił od nowa. Ma ktoś namiar na flock w Toruniu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Masz od ręki w różnych kolorach i odcieniach: http://allegro.pl/rosaris-fluffy-zamsz-pluszowe-paznokcie-extra-hit-i4361904802.html Polecam, sam kupiłem, aplikuje się dobrze, jedyne co - musisz pomalować podłogę odcieniem zbliżonym do flocku i dopiero go aplikować. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Wielkie dzięki Messer! Na pewno zamówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Wielkie dzięki Messer! Na pewno zamówię. To przy okazji sugeruję wziąć srebrne nitki na opaski przewodów chłodniczych. http://allegro.pl/rosaris-nitki-tasiemki-do-zdobien-super-paseczki-i4374418853.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 Kupiłem te rzeczy i już jakiś czas temu poflokowałem podłogę od nowa. Polecam wszystkim ten zamsz z linku , naprawdę przydatny. Tasiemka też fajna. Wnętrze jest już dawno po washu i lakierach, są już manetki (?). Rama na spodzie foteli przednich także w chromie, tak jak w oryginale. Długo czekałem z aktualizacją tematu bo chciałem wrzucić coś większego ale niestety ilekroć siadam przed tym mercedesem to mnie od niego odrzuca. Włącza się blokada i tyle... :-) Postanowiłem zrobić sobie od niego chwilowo przerwę, a żeby nie niszczał od kurzu wylądował w gablocie. Powrócę do niego kiedyś na pewno jak trochę ochłonę a tym czasem będę robił inne projekty, trochę mniejsze. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Wygląda ładnie, więc skąd ten stress? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Wygląda ładnie, więc skąd ten stress? no właśnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi