luklen Napisano 29 Października 2013 Autor Share Napisano 29 Października 2013 Drugi kominek skończony Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Drugi kominek skończony Pozdrawiam Łukasz Ciut mniej kleju bym widział ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Ja kleje takie elementy w taki sposób, ze "nalewam" sobie CA do "pojemniczka". Na przykład wytłoczka po pigułce-leku. I szpilką nakładam klej tam gdzie trzeba. Przy czym większe elementy przyklejam w dwóch punktach, żeby się przylepiły, a potem "obklejam" w innych miejscach, żeby się porządnie trzymało. I trzeba zawracać uwagę, żeby "kluski" kleju były ładne, bo inaczej szpecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Ja kleje takie elementy w taki sposób, ze "nalewam" sobie CA do "pojemniczka". Na przykład wytłoczka po pigułce-leku. I szpilką nakładam klej tam gdzie trzeba. Przy czym większe elementy przyklejam w dwóch punktach, żeby się przylepiły, a potem "obklejam" w innych miejscach, żeby się porządnie trzymało. I trzeba zawracać uwagę, żeby "kluski" kleju były ładne, bo inaczej szpecą. Czyli zupełnuie inna metodologia od mojej.Natomiast jeśli już używam do nakładania jakiejś szpilki igły to do tego celu używam igły od starego aerografu.Igła taka spisuje się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 dobry pomysł z tą igła.... ja używam (albo używałem - bo igła wygląda kusząco..) drucika 0,05 zamocowanego w metalowym uchwycie od nożyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekCz Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Lub taki produkt Voyagera: Kosztuje ok. 10 zł, tutaj w Chinach. Sprawdza się wtedy kiedy trzeba wprowadzić niewielka ilość kleju w wąską szczelinę. Łezka na końcu jest regulowana, więc dozowanie ilości kleju jest prostsze. Aby wyczyścić zaschły klej wystarczy potrzymać 2 sekundy nad zapalniczką. Blaszka się niestety odbarwi od temperatury, w płomieniu zapalniczki rozgrzewa się do czerwoności. Nie ma obawy o oparzenia, po 3 sek. jest zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Wow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi