dr.Watson Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Witam, przedstawiam swój pierwszy latający model, obecnie siedzę w Pancerce:) Model został świadomie tak "zajechany" ponieważ przedstawia myśliwiec walczący w na odległych rubieżach Galaktyki Jedyna moja przeróbka w nim to przyciemniłem Szybkę od kabiny, bo oryginalna była dosłownie biała, tzn przeźroczysta. i dziwnie wyglądała na modelu. Aha, malowanie podstawki sam wymyśliłem Zapraszam do oceny. Edytowane 25 Października 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Interesujące, piękne, ale... WIĘCEJ ZDJĘĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Bardzo fajny model, malowanie znakomite też sobie na niego ostrzę zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Dzięki za opinię, Warto go nabyć, bo jest bardzo duży i części pasują w zasadzie bez kleju części jest bardzo dużo, jedyna wada to kalki, są bardzo grube, radzę się zaopatrzyć w odpowiedni płyn do zmiękczania, ja miałem tylko płyn do cienkich kalek , i zużyłem go bardzo dużo, bo smarowałem, i smarowałem.... ale udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Super zrobiony model, malowanie bardzo mi się podoba Jaką metodę "brudzingu" zastosowałs? Efekt jest bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 26 Października 2013 Autor Share Napisano 26 Października 2013 Pomalowałem model, nakleiłem kalki, zrobiłem go na "glanc" jak to się mówi. potem obicia robiłem metodą na gąbkę Te otarcia na skrzydłach itp, to wszystko gąbka, tylko przycięta by była ostra Całość siknąłem Sido, gdy wysechł Dosłownie Malowałem Go Olejną farbą z Tubki dla plastyków, czarną. i Tak wpierw Cały kadłub na czarno pędzlem, gdy pomalowałem to zaraz Ścierałem farbę patyczkami do uszu, i tak po kolei, potem jedno skrzydło, drugie... Dodam że można być przerażonym bo model był cały czarny, ale ta farba jest świetna bo wchodzi w każdy zakamarek, i po jej starciu jest świetny efekt, lepszy od "łosza". Bo w zależności ile zetrzemy taki mamy efekt, a farbę można dosłownie całą zetrzeć, by model był czysty jak przedtem. Ja użyłem czarnej, ale przecież można kombinować z kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Fajne malowanie. Lubie takie przybrudzone i zużyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Z daleka wygląda Ok, ale z bliska natarcia skrzydeł są obglucone farbą ;) Ale kolor bazowy Xa jak najbardziej prawidłowy I pomysł na malowanie podstawki bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alek Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Tego obglucenia jak to nazwałeś farbą nie widać tak bardzo. Mi się podoba, jest bardzo realistyczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raphael Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Doskonały. Myśliwce rebelii aż się proszą o brud i otarcia. To dodaje im charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 Dzięki Koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi