kzugaj Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Mialem podobny problem. W moim przypadku byla to stara farba i za slabo rozcienczylem (akrylowa). farba wysychala zanim doleciala do palastiku. Malowales akrylowa czy emalia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2013 Akryl Pactry. Rozpuszczałem wódką, więc parowanie było dość szybkie. 3 razy uzupełniałem pojemnik w aero i pewnie za którymś razem za bardzo rozcieńczyłem. Dzięki za podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Spróbuj też dodawać retardera do farby. Kropla albo półtorej na zbiorniczek aerografu. Retarder (opóźniacz wysychania) dla farb akrylowych Talensa ze sklepu dla plastyków daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Witam, powróciłem do modelu... poszukuję kalek do rakiet AIM-9M/L - uzbrojenie amerykańskich samolotów i śmigłowców. Chodzi mi głównie o markowanie: napisy, numery itd. Skala 1/48. Czy ktoś może spotkał się z takim towarem? Wiem,że gdzieś widziałem, ktoś sobie ściągnął. Tylko nie pamiętam skąd. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Xellus _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi