RH Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Model jak w tytule ,z jedną wzmianką, że oryginalnie to model jest z firmy Monogram z 1965 r odświeżony i przepakowany do pudła Revlla . W tym modelu ,bardzo dobrej jakości są też kalki . A reszta to staroć ,w którym przyznam się bez bicia nic nie poprawiałem .Dziwi mnie to ze przez tyle lat nikt nie pokusił się aby go poprawić ,przynajmniej zrobić wgłębne linie ,nie mówiąc już o bogatszym kokpicie ,tym bardziej że jest tam dość spora "szklarnia" Model zrobiłem w takich dość papuzich barwach , zbyt wiele modeli tej maszyny jest w tradycyjnych malowaniach marynarki USA ,to znaczy niebieskie ,albo szare co wydawało mi sie zbyt nudne ,ten przynajmniej jest kolorowy. Model w barwach Corpus Christie ,TX 1942 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Mnie się podoba, z tymi żółtymi skrzydłami fajnie wygląda. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: PZL P.24 - Azur 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Bardzo fajny i nietypowy model, podoba się Moze więcej fotek detali dorzucisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Bardzo ciekawa konstrukcja, a model piękny Jak widać nawet z tak starego zestawu można zrobić efektowny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Listopada 2013 Share Napisano 1 Listopada 2013 Dziwi mnie to ze przez tyle lat nikt nie pokusił się aby go poprawić Witam, Co prawda nikt jeszcze nie podjął się poprawienia całego zestawu, ale Cutting Edge wyprodukował żywiczne wnętrze oraz poprawione pływaki. Poluję na nie na ebayu, bo mój Kingfisher z Monogramu czeka w kolejce na warsztat. Gratuluję kolejnego pięknie wykonanego modelu. Pozdr, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 1 Listopada 2013 Autor Share Napisano 1 Listopada 2013 Dziwi mnie to ze przez tyle lat nikt nie pokusił się aby go poprawić Witam, Co prawda nikt jeszcze nie podjął się poprawienia całego zestawu, ale Cutting Edge wyprodukował żywiczne wnętrze oraz poprawione pływaki. Poluję na nie na ebayu, bo mój Kingfisher z Monogramu czeka w kolejce na warsztat. Gratuluję kolejnego pięknie wykonanego modelu. Pozdr, Marudek Byl taki ale cena końcowa powalająca !! http://www.ebay.com/itm/Cutting-Edge-1-48-OS2U-Kingfisher-Super-Detailed-Cockpit-/111181404985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi