Skoti Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Po prostu w modelach jak ten wellington czy wiele innych gdzie przez małe szybki prawie nie widać wnętrza, nie robię w kabienie żadnych ekstra upiększeń tylko prawidłowe kolory. Raz nawet rozpadła mi się kalkomania na tablicę przyrzadów i namalowałem kilka białych kółek czy konturów a i tak w końcowym efekcie tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 No sorki, że dopiero zajrzałem, ale wnętrze Wellingtonów było czarne. Wspominam po to żeby nikt się nie wzorował na Desaxowym interior greenie... Rację masz i szkoda, że wcześniej nie wpadłeś - uniknąłbym babola. Faktycznie kabina na czarno, a środek kadłuba w jakiejś czerwono-brązowej tonacji, coś jak na poniższym foto z innego forum. Nie wnikałem zbytnio w dalszą część tekstu i z rozpędu zrobiłem tak jak instrukcja MPM podawała w kolorystyce wnętrza wieżyczek uzbrojenia i ścianek działowych . Na swoją obronę mam tylko to, że po wklejeniu oszklenia i wieżyczek, wnętrza kadłuba praktycznie nie widać Desaxe, środek kadłuba to nie czerwono-brązowa tonacja. Kadłub i skrzydła były powlekane płótnem a owe płótno, było impregnowane farbą podkładową zwaną "minją" wymieszaną z pokostem na którą już nie nanoszono kolorów wewnętrznych, ze względu na oszczędności. Minja jednak z czasem płowiała i dawała odcień brązowo-czerwono-różowawy. W niektórych sklepach z farbami można jeszcze kupić farbę podkładową " minję." Możesz zwrócić uwagę jaki jest jej zbliżony kolor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Info przyda się na przyszłość Tymczasem Welly po wklejeniu silników dostał podkład czarnym Humbrolem na dół kadłuba i skrzydeł, a na górę taki preshading, na jaki pozwalał mój słaby aero połączony z delirycznym trzęsieniem dłoni operatora Właściwa warstwa czerni na dół i boki maszyny będzie zrobiona farbą Gunze, a panele na czerni chcę rozjaśnić szarymi pastelami - jak to wyjdzie to zobaczymy niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchacz Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Tomeczku! Licze że zjawisz sie z modelem w Inowrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Tomeczku! Licze że zjawisz sie z modelem w Inowrocku. Postaram się pojawić - jeśli nie wyrobię się z Wellym to inne zabawki bym wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Pomaskowany i czeka na zielony kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Zostaw go jak jest - będzie instalacja przestrzenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Zostaw go jak jest - będzie instalacja przestrzenna. W pewnym momencie przestrzenie mi się pomyliły i prawa lotka ma odwrotnie zrobione kolory kamuflażu Jak wyschnie to ją zamaskuję i poprawię. Póki co wygląda to tak - kolejne będzie malowanie właściwej warstwy czerni na bokach i na dole (tzn. ciemnoszarym kolorkiem): Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 No i bardzo fajnie się zaczyna robić - dawaj dalej, bo jestem ciekaw efektu. Brązy i zielenie będziesz rozjaśniał? - na dużych powierzchniach powinno dać fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 rozjaśnię chyba tylko zieleń, a wszystko przetrę lekko sychym pędzlem dwoma kolorkami zależnie od kamo. Potem zwas:bip:ę wsio za pomocą Agrax Earthshade. Następnie całość dostanie lakier błysk, zapuszczone linie podziałowe i przecierki tu i tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Z bólami i jeszcze z jedna warstwą czekającą prawa lotkę - kamuflaż praktycznie gotowy, przystępuję na dniach do gruntownego brudzingu i washingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Planujesz odladzacze pneumatyczne na krawędziach natarcia skrzydeł i stateczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Planujesz odladzacze pneumatyczne na krawędziach natarcia skrzydeł i stateczników? Jeśli mówisz o tych elementach malowanych na czarno na krawędzi natarcia to najwyraźniej tak. Na lotkach nie były jeszcze namalowane gdy robiłem foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Ja kojarzę je jako brunatno pomarańczowe, ale w sumie w temat Wellingtona nigdy się specjalnie nie zagłębiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 To czekam teraz na efekty. Duży kawał plastiku to będziesz miał na czym poszaleć. Na razie jest płasko i nudno, ale wyciągniesz tą kratownicę na wierzch mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi